Codrin Ştefănescu, scrisori UE: Aşa o s-o ţinem până când...

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Liderul PSD Codrin Ştefănescu a fost invitat, joi seara, la Realitatea Tv unde a dezbătut împreună cu Denise Rifai câteva teme ale momentului.

Una dintre teme a fost elgată de anunţul făcut săptămna trecută la CEx, după cum a prezentat şi DC NEWS, de Ecaterina Andronescu: "Comitetul Executiv a decis ca prim-ministrul să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru", a afirmat atunci Andronescu.

Secretar General adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a explicat: "Ne trezeam că nu ştiu ce aviz n-au primit. Şi avizul nici nu spune pentru ce. Şi erau aşa: din motive... ... vă recomandăm să nu... ... pentru că sunt nişte informaţii pe care nu putem să vi le dăm... dar situaţia este cam aşa... ... dar nu trebuie s-o ştiţi cum e... etc. Cam ăsta era stilul în care se primeau avizele. Şi ne trezeam cu oameni de încredere pe care doream să-i promovăm şi să-şi asume o parte proiectul programului de guvernare şi nu reuşeam pentru că nu primeam avizele. Şi atunci am hotărât să nu mai ţinem cont. (...) Dacă tot ducem această bătălie cu statul paralel şi statul paralel ne răspunde în felul ăsta... ne hărţuieşte în continuare."

Ştefănescu a reluat tema legăturilor fostului lider PSD Victor Ponta cu anumite persoane care ar face rău partidului, dar şi a modificării legilor justiţiei, inclusiv a scrisorilor primite în ultimele zile.

"Ne trimit pentru că ne consideră un fel de colonie pe noi, aici, ca să lămurim lucrurile. Pentru că acolo la ei în ţară, procurorul general dacă a suflat şi a zis o chestie politică, ministrul justiţiei l-a demis în 3 minute. De ce? Pentru că putea! Pentru că el era votat. Procurorul era numit." a spus politicianul.

Renunţarea la avizele SRI

Legat de declaraţia care a surprins în ultimele zile prin care se anunţa renunţarea la avizele SRI, Codrin Ștefănescu a spus: "Putem să nu ţinem cont de avizele SRI! Da. Putem să modificăm legile, să aducem democraţia. Da, putem să nu ţinem cont de critici, de urecheli externe care sunt finanţate de aici... Putem să facem astea în interesul românilor."

Moderatoarea Denise Rifai l-a întrebat şi dacă putem să facem lucrurile astea fără să mai băgăm Bruxelles-ul în sperieţi şi "să nu ne mai trimită scrisori în fiecare zi".

"Da. Putem." zice politicianul PSD. "Bruxelles-ul a trimis o scrisoare, noi o scrisoare. Ei încă o scrisoare, noi o scrisoare. Uite-aşa! Aşa o s-o ţinem. Până când în România va fi un preşedinte de o culoare şi prim ministrul de aceeaşi culoare şi atunci interesul naţional va fi reunit şi o să spune: bă băieţi, stop joc! Au ieșit niste afaceri şi nişite firme de-ale voastre. Vă strângem puţin din buşoane!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel