Școala ca armă electorală

Ordonanta de urgenta a Guvernului care modifica Legea invatamantului este neconstitutionala, abuziva, creeaza premisele extinderii explozive a coruptiei si are o destinatie, in mod clar, electorala.

Daca toate afimatiile de mai sus sunt reale, atunci ne aflam in prezenta uneia dintre cele mai mari greseli, savarsita cu intentie de catre Guvernul Victor Ponta.

Legea invatamantului a pornit cu stangul. Sub guvernarea Boc. S-a facut nu prin dezbatere parlamentara, ci prin asumarea raspunderii. Asa se si explica de ce exista destul de multe lucruri care s-au dovedit gresite si, prin urmare, trebuie corectate. In mod normal si daca ar fi procedat democratic si in respect fata de scoala romaneasca, PSD ar fi trebuit sa initieze, dupa cuvenitele dezbateri publice, un proiect de lege prin care sa faca modificarile necesare cadrului instituit de Guvernul Boc. Nu s-a intamplat asa. Victor Ponta a asteptat vacanta parlamentara, pentru a emite o ordonanta de urgenta. Aproape pe sest. Peste noapte. Fara a o consulta nici macar pe senatoarea Ecaterina Andronescu, om cu o vasta experienta in domeniu. Si prim-ministrul a facut asta fiind perfect constient de faptul ca multe dintre cele aproape 90 de prevederi schimbate ale legii contravin Constitutiei, intrucat modifica prin ordonanta o lege organica. De ce a riscat atat de mult Victor Ponta?

Pentru a afla raspunsul, trebuie sa intram in substanta modificarilor aduse de ordonanta. Una dintre ele este absolut revoltatoare. Face inutil Bacalaureatul. In virtutea acestei ordonante, de acum incolo, un tanar poate deveni student fara a mai avea nevoie de diploma de Bacalaureat. Asta inseamna o palma pe obrazul a milioane de tineri care, an de an, se straduiesc sa promoveze examenele, pentru a obtine diploma de maturitate. Pe de alta parte, absolventii mai slabi ai invatamantului liceal primesc un bonus de la Guvernul Ponta intr-un an electoral. Mai au posibilitatea, caz unic in istorie, si la o a treia incercare, dupa doua esuate, pentru a obtine diploma de Bacalaureat, dar, asa cum aratam mai sus, pot bine mersi renunta, pentru ca de acum incolo ei se vor putea inscrie la facultate si fara respectiva diploma. Primesc un premiu de la acelasi Guvern Ponta, prin aceeasi ordonanta, si facultatile si universitatile particulare. Pentru ca vor avea mai multi studenti inscrisi. Mai multi platitori de taxe. Ceea ce inseamna, nici mai mult, nici mai putin, ca, printr-o simpla prestidigitatie, dar dand o lovitura teribila scolii romanesti, PSD si viitorul candidat prezidential al acestui partid incearca sa obtina, printr-o veritabila mita, sute de mii de voturi. Victor Ponta mizeaza pe faptul ca va fi rasplatit de elevii fara Bacalaureat, de rudele acestora, dar si de mediul universitar, care va beneficia de mai multi bani, pentru ca va avea un numar sporit de studenti.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel