EXCLUSIV  Cîțu, OUT de la Guvern, după infracțiunea din SUA? SONDAJ-fulger DCNews, procent devastator

foto gov.ro/ Cîțu, dosar în SUA. Sondaj DCNews
foto gov.ro/ Cîțu, dosar în SUA. Sondaj DCNews

Este primul sondaj după ce s-a aflat despre infracțiunea săvârșită de către premierul Florin Cîțu, în urmă cu 20 de ani. 

Premierul Florin Cîțu a recunoscut informația conform căreia a fost condamnat în SUA, în 2001, la plata unei amenzi de 1.000 de dolari, dar și la două zile de închisoare. Premierul a afirmat că a condus sub influența băuturilor alcoolice. În decizia instanței din Iowa, se arată că a condus sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, legislația americană nefăcând diferența de gravitate între cele două. Ceea ce a făcut premierul când avea 28 de ani, deci acum 20 de ani, se consideră infracțiune gravă și se pedepsește ca atare, cu cel puțin 48 de ore de închisoare. Pentru o faptă similară, în România i s-ar fi făcut dosar penal. 

Vezi aici mai mult despre acuzații și ce înseamnă ele: Fapta lui Cîțu din SUA, PENALĂ în România. Intră și sub incidența legii care l-a împiedicat pe Dragnea să fie premier

Problema este însă mult mai complicată. Vorbim despre ascunderea acestei informații și implicațiile ei, efectele pentru un politician care, prin funcția ce o deține, are acces la secrete de stat.

Vezi și: BOMBĂ pentru Cîțu! Accesul la secrete de stat, INCOMPATIBIL cu demnitarul care are antecedente penale sau a fost sancționat contravențional

Liberalii care-l susțin pe Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban de lipsă de fair-play în cursa pentru șefia PNL, pentru că din PNL s-a scurs informația. Alții compară fapta cu o bătaie din curtea școlii, în vreme ce unii, mai sinceri, aproape recunosc că s-au urcat și ei sub influența alcoolului la volan, spunând: cine nu s-a urcat la volan după ce a băut o bere să arunce primul piatra. Așa consideră ei că Florin Cîțu e acum om. Pe de altă parte, sunt singurii care reacționează. Ei și opoziția politică, respectiv PSD, care-i cere demisia lui Florin Cîțu.

Să plece Florin Cîțu? 75% spun că ”Da”

Dincolo de discuțiile pro și contra, românii au fost întrebați, într-un sondaj realizat pe site-ul DCNews.ro, dacă trebuie să plece premierul Florin Cîțu de la Palatul Victoria. În mai puțin de 24 de ore, 19.917 persoane, adică un procent de 75,1% consideră că ”Da”, că premierul Florin Cîțu ar trebui să facă un pas în spate. Pe de altă parte, premierul este susținut de 24,9%, 6605 voturi. 

1. -imagine fara descriere- (demisie-citu-sondaj-plecare-palat-victoria_41774000.jpg)

foto sondaj DCNews, demisie Florin Cîțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel