Cîțu, despre reducerea CAS și TVA. ”Bani în buzunarele românilor ACUM”

Florin Cîțu, despre reducerea CAS și TVA (captură video)
Florin Cîțu, despre reducerea CAS și TVA (captură video)

Florin Cîțu este optimist că propunerile sale privind reducerea CAS cu 5% și a TVA, general, cu 2% se află la un pas de a fi aprobate de către Coaliție

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat pe social media că liderii Coaliției sunt foarte aproape de luarea unei decizii importante, care ar aduce mai mulți bani în portofelele românilor. Este vorba despre reducerea contribuţiei angajaţilor la asigurările sociale, de la 25% la 20%,  dar și a TVA-ului general, nu doar cel din facturile la energie.

”Suntem foarte aproape! Reducerea CAS cu 5% și TVA general cu 2%! Bani în buzunarele românilor ACUM. Prețuri mai mici ACUM”, a postat Cîțu, pe Instagram.

Coaliția discută în aceste zile modalități de combatere a inflației și a prețurilor mari la energie și o soluție ar trebui să fie anunțată oficial în curând.

Cîțu s-a arătat optimist în privința propunerilor sale, precizând că social democrații nu ar avea niciun motiv să nu le accepte. ”Pe mine mă interesează o măsură care să meargă pentru toți românii, nu doar pentru cei din sistemul bugetar”, a declarat Florin Cîțu, care a adăugat că nu vede de ce PSD nu ar accepta propunerile sale, propuneri făcute din calitatea sa de economist. ”Sunt discuții dar nu văd de ce nu”, a subliniat liderul liberal. 

Reducerea TVA-ului duce și la scăderea inflației

Florin Cîţu a arătat, marți, că este important ca, în contextul reducerii TVA-ului şi a contribuţiilor, deficitul să rămână la 5,84 sau chiar mai mic, altfel, semnalul este greşit pentru pieţe şi vedem deja că dobânzile la care se împrumută statul român sunt în creştere.

Acesta a reamintit celelalte două momente din istoria economică, în care TVA-ul a scăzut, fapt care s-a văzut prin reducerea inflației. ”Ne ducem în 2008 şi 2016, în 2010 a fost creşterea şi s-a văzut imediat în inflaţie, în 2016, scăderea de la 24 la 20% s-a văzut în reducerea inflaţiei. Atunci când vorbim de TVA general, se vede imediat, când vorbim de TVA doar în anumite sectoare, e mai complicat să se vadă. De aceea, noi susţinem o măsură care să ajute, nu doar de ochii lumii”, a mai spus el.

Produsul Intern Brut al României în trimestrul IV 2021 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III 2021, iar în 2021, economia ţării a crescut cu 5,6%, faţă de 2020, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel