EXCLUSIV  Cîțu, apel de ultimă oră în pandemie. Halici: Ce ar fi trebuit să zică premierul. Vorbim despre dezinteres și trădare

În ziua în care, în România, au fost înregistrate peste 6.700 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, numărul bolnavilor internați la ATI se apropie de 1.000,  iar premierul Florin Cîțu face un apel către conducerile Direcțiilor de Sănătate Publică, deputatul Nicuşor Halici transmite că trebuie „urgent” gestionată criza sanitară, precizând că pregătirile pentru valul 4 al pandemiei sunt inexistente. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 129 de pacienți au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI se apropie de 1.000. „Dincolo de criza politică, cel mai tare mă îngrijorează și interesează criza sanitară. Astăzi, practic, țara arde! Sunt peste 6.700 de noi cazuri, înregistrate în ultimele 24 de ore! 120 de decese! Mulți copii infectați, câțiva sunt chiar la ATI! Iar nouă ne arde de Congrese, dispute politice și răfuieli între USR PLUS și PNL?! În primul rând, în regim de urgență trebuie gestionată criza sanitară. Încă din primăvară, au tot vorbit despre valul 4, dar nu au făcut nimic de atunci! Nu au luat nicio măsură pentru a preîntâmpina valul 4! Numărul îmbolnăvirilor din ultimele ore este îngrijorător, iar ei, în continuare, sunt interesați de Congres. Țara arde și ei la Congres!”, a spus Nicușor Halici (PSD), marți, 21 septembrie, contactat de DCNews. 

„Limitează drepturi fundamentale, inclusiv la evenimente private, dar Congresul (n.r. cu referire la Congresul PNL care urmează să aibă loc în weekend) este o excepție. De ce există excepții? De ce sunt discriminări? Și Congresul este tot un eveniment privat. Dacă la evenimentele private ai voie cu 100, 200 de persoane, la Congres ai voie cu 5.000 de oameni?! De ce se pierd în răfuieli interne, în loc să aloce tot timpul pentru a-i salva pe români din ghearele morții?!”, a subliniat Nicușor Halici.

 

Cîțu, apel către angajații DSP-urilor. Halici: Ce ar fi trebuit să zică premierul

Premierul Florin Cîțu le-a cerut angajaților DSP-urilor din țară să nu mai stea în birouri, să meargă în spitale și să se asigure că vor fi în cel mai scurt timp paturi și personal în secțiile ATI. „Fac apel la conducerile Direcțiilor de Sănătate Publică, nu mai stați în birouri, am spus acest lucru și iarna trecută, o spun și acum, mergeți, discutați cu managerii de spitale, verificați, în același timp ajutați-i să implementeze, dacă au nevoie de resurse, sprijiniți ca să putem să avem în cel mai scut timp și mai multe paturi în secțiile ATI pentru Covid, dar și personalul și materialele sau medicamentele de care au nevoie”, a transmis, marți, în cadrul unei videoconferințe premierul Florin Cîțu angajaților DSP. Acesta a cerut implicare și din partea prefecților.

„Am ascultat siderat intervenția premierului, care făcea apel subordonaților din structurile Direcțiilor de Sănătate Publică să facă o analiză. Nu! Trebuia să le spună clar: în 24 de ore, veniți cu o situație exactă pentru fiecare județ, care este statistica, ce putem face cu privire la evoluția pandemică a valului 4. Face apel... Dar ce e? Este un cetățean de pe stradă?! E un ONG să facă apel?!”, a zis deputatul. 

„Vorbim despre dezinteres și trădare, la urma urmei”, a conchis Nicușor Halici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel