Cine merge în locul Ramonei Mănescu la Parlamentul European

pe
pe

Prin nominalizarea  europarlamentarului Ramona Mănescu la Ministerul Transporturilor, liberalii au vacantat cel de-al doilea loc  în Parlamentul European. Trebuie amintit că și Cristian Bușoi a renunțat la mandatul de europarlamentar în luna iunie, acesta fiind  numit președinte la Casa Națională de Asigurări de  Sănătate.

Potrivit unor surse din PNL, înainte de nominalizarea Ramonei Mănescu, pe lista scurtă pentru mandatul de europarlamentar figurau   secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, senatorul Ben-Oni Ardelean şi deputatul Iulian Surugiu, scrie Mediafax.

 Eduard Hellvig ar fi  cotat cu cele mai multe şanse între liberali, chiar dacă acesta se află pe lista PNL de la alegerile europarlamentare din 2009 pe poziţia 14, având alţi opt colegi înainte. Între aceştia se numără senatorul Ben-Oni Ardelean, care ar fi primul îndreptăţit să obţină mandatul în Parlamentul European, urmat de Ovidiu Silaghi, care s-a retras din cursa pentru ocuparea fotoliului de ministru al Transporturilor, după ce DNA a decis urmărirea penală a acestuia.

În acest moment, nu se cunoaște dacă Silaghi ar mai fi interesat de mandatul de europarlamentar, care i-ar reveni potrivit listei de la alegeri.

 O decizie asupra liberalilor care vor urma să meargă în Parlamentul European urmează să fie luată cu ocazia reuniunii conducerii PNL care se anunță pentru zilele următoare.

 După decizia politică din conducerea PNL asupra persoanelor  care vor prelua mandatele de europarlamentar, va fi notificată Autoritatea Electorală Permanentă, care va transmite la Bruxelles nominalizările cu propunerile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel