Cine este afaceristul care ar fi încercat să-l mituiască pe Șova

Dan-Șova-310x300
Dan-Șova-310x300

Ministrul Dan Șova a depus plângere împotriva unui afacerist, care ar fi încercat să-l mituiască pentru a-i da un contract cu statul în vederea construirii unei autostrăzi. Deși ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine nu a dat numele afaceristului, ci a dat doar câteva detalii, acesta ar fi Călin Roman, directorul general al grupului de firme Selina din Oradea. Patronul companiei, Beniamin Rus, susţine că acuzaţiile aduse de către Dan Șova "nu sunt reale" şi că dacă ar fi avut astfel de intenţii, ar fi mers el însuşi în China.

"Călin Roman a fost într-adevăr în China. Eu trebuia să mă duc în China. Am fost invitat personal. Ştiam că merg Corlăţean şi Şova. Dacă aveam astfel de intenţii sau preocupări, mergeam şi discutam eu. Acuzaţiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Rus, potrivit Mediafax, transmite Antena 3.

Beniamin Rus a câștigat mai multe contracte publice, iar în 2010 a fost acuzat chiar de mituirea mai multor funcţionari locali din Maramureş, judeţ în care avea un contract de deszăpezire. Grupul al cărui director este, Selina, cuprinde cinci firme: Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan. Sunt specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport si mecanizare.

Dan Șova a declarat, joi, că este vorba despre o firmă care are contracte cu CNADNR de zece ani. Ministrul a subliniat că există un martor, un oficial din Consiliul CNADNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel