EXCLUSIV  Ce se întâmplă în creierul șoferilor obosiți la volan. Titi Aur: Atunci e cel mai periculos / video

Freepik
Freepik

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a spus ce se întâmplă în creierul șoferilor atunci când aceștia sunt obosiți și se află la volan.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a spus cât de riscant e să te urci obosit la volan și cum te poate păcăli propriul creier.

„În perioada asta de sărbători am mai văzut reportaje cu șoferi și am auzit pe mulți spunând că abia așteaptă să ajungă acasă pentru că sunt foarte obosiți, ei fiind la volan în trafic“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Cum folosești corect avariile. Titi Aur: Șoferul român e obraznic impertinent / video

„Din păcate, e o situație în care nu se dă importanță condusului mașinii. Este vorba de programarea timpului de deplasare. E ca atunci când ești undeva și știi că trebuie să ajungi la o anumită o oră undeva, dar mai tragi de timp la activitatea pe care o ai. Tot în această notă este și cu deplasarea către zona de pauză, fie că te duci la munte sau în altă parte, activitatea se întinde și ajungi ca la volan, adică acolo unde e cel mai periculos, să te urci în faza de oboseală. Cel mai periculos e când ajungi aproape de destinație, pentru că apare oboseala, apare relaxarea și creierul spune: aproape ai ajuns!

Pericolul este foarte mare. Din păcate, suntem predispuși și foarte mulți au atitudinea asta de: Las’ că mă descurc eu! Ajung eu! Preferă să fie obosiți la volan în loc să-și amâne sau să-și programeze alte activități pentru a fi odihniți“, a spus Titi Aur la DC News.

„Partea cu lipsa de atenție mi se întâmplă și mie. Atunci când mă apropii de casă, ultimii 500 de metri, parcă intră creierul în stand-by - e șoseaua pe care o cunosc cel mai bine și aș putea conduce cu ochii închiși pe ea“, a adăugat Florin Răvdan.

„Ai senzația că ai ajuns și nu ți se mai poate întâmpla nimic“, a replicat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Cât de rău e să ții mașina murdară. Titi Aur: Nu o să putem compara niciodată societatea din România cu cea din Anglia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel