EXCLUSIV  Cum folosești corect avariile. Titi Aur: Șoferul român e obraznic impertinent / video

Freepik
Freepik

Expertul în conducerere defensivă Titi Aur a vorbit despre utilizarea butonului de avarii.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a spus când trebuie folosit butonul de avarii.

„Cum se folosesc avariile și când trebuie folosite, pentru că prin orașe, mai ales în București, le vedem aprinse mereu?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Șoferul român consideră că dacă apasă pe acel buton de avarii poate să se oprească oriunde. Dacă el consideră că are o treabă pe banda 2 de pe autostradă și vrea să fumeze o țigară, oprește acolo, pune pe avarii și a rezolvat problema, ipotetic vorbind. Pe banda de urgență erau până acum câțiva anii unii care mâncau pe capota mașinii.

În orașe, șoferul român e obraznic impertinent. Oprește oriunde, în orice poziție, în intersecție, pe trecere de pietoni, pe banda 2 chiar, dacă banda 1 e ocupată cu mașini parcate, pune pe avarii și se duce să scoată bani de la bancomat, să-și cumpere țigări, să stea de vorbă cu nu știu ce prieten etc.

Această comandă a mașinii e destinată să o utilizezi doar atunci când ești într-o situație fortuită, adică ești într-un loc în care incomodezi, dar ai o problemă. De aici și denumirea de avarii, pentru că altfel nu s-ar numi așa. Dacă e o situație gravă, pui pe avarii și înțeleg cei din jurul tău că ai o problemă. Dar nu ai o problemă că trebuie să-ți iei țigări, să scoți bani de la bancă sau să-ți duci copilul la școală. Aia nu e o problemă. În acele cazuri, găsești loc de parcare și faci 100-200 de metri pe jos. La noi se consideră că dacă pui pe avarii poți să oprești oriunde. Eu aș sancționa foarte tare, pentru că nu e atât fapta cât e nesimțirea, atitudinea și miserupismul“, a concluzionat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel