Ce se întâmplă cu vacanțele cumpărate de români în Grecia. Europarlamentar PSD cere clarificări la Strasbourg

Mulți turiști își pun întrebări cu privire la viitorul concediu pe care și l-au cumpărat în Grecia.

"Foarte mulți turiști care se pregătesc să meargă în Grecia își pun întrebări: mai este Grecia o zona sigură? Mai funcționează serviciile turistice, în condițiile închiderii băncilor? Mai poate funcționa transportul public, sistemul de sănătate, sau poliția? Autoritățile grecești şi europene trebuie să vină rapid, în colaborare, cu răspunsuri la aceste întrebări legitime, să înlăture confuzia şi să transmită un mesaj de siguranță" a declarat europarlamentara PSD Claudia Țapardel.

"Turismul nu este un subiect secundar al crizei grecești. Le-am vorbit colegilor din Parlamentul European despre legătura direct proporțională între sentimentul de siguranță al vizitatorilor Greciei și prosperitatea economică din zonă. Criza grecească ne afectează pe toți și trebuie să știm că remontarea turismului grecesc este prima șansă de a stabiliza economic Grecia, având în vedere că turismul este cel mai mare contribuitor la PIB-ul elen" a explicat copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European.

"Vor să inducă panică, incertitudine și ură, pentru interesele politice mărunte"

Eurodeputata PSD a continuat explicând că sentimentul de panică în regiune trebuie combătut. "Atitudinea față de rezultatul referendumului este una de respect pentru o practică democratică și civică. Nu trebuie însă să interpretăm acest rezultat ca un vot grecesc anti-Europa. Cei care fac acest lucru sunt tocmai cei care, în mod extremist și iresponsabil vor să inducă panică, incertitudine și ură în această ecuație, pentru interese politice mărunte!". 

"Apelul meu către domnii Juncker, Tusk și Schulz, dar și către Guvernul grec este la dialog, solidaritate și cumpătare. Trebuie să restabilim împreună un climat de normalitate în Grecia, cât mai rapid!" a punctat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel