Ce avere are Iulian Dumitrescu, acuzat de corupție. Șeful CJ Prahova ar da 6.000 de euro pe lună chirie pe un apartament de lux, deși are două ale lui

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol ce avere are Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova acuzat de corupție. 

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, suspectat că ar fi luat mită milioane de euro, a fost plasat aseară sub control judiciar, după ce DNA a descins la el acasă, dar și la biroul său, în cursul zilei de ieri. Acesta are interdicția de a își exercita funcția în următoarele 60 de zile.

De altfel, Iulian Dumitrescu a anunțat deja că a demisionat din toate funcțiile din Partidul Național Liberal, după ce a ajuns anchetat pentru că din poziţia de demnitar ar fi primit o sumă uriașă de bani (surse Observator susţin că Iulian Dumitrescu ar fi încasat 16 milioane de leii şpagă în ultimii patru ani n.r.) pentru a atribui contracte din banii statului, unor firme de casă, pentru construirea unor şosele.

VEZI ȘI: Iulian Dumitrescu a demisionat din toate funcțiile din PNL

Ce avere are Iulian Dumitrescu

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Iulian Dumitrescu a câștigat anual de la Consiliul Județean Prahova 165.000 de lei, adică aproape 3.000 de euro pe lună.

Declaraţia sa de avere arată că este şi sponsor al PNL, pe care l-a împrumutat cu 45.000 de euro. Documentul arată că Dumitrescu are două apartamente în București care au, în total, aproape 250 de metri pătraţi. Locuieşte, însă, cu chirie, într-un complex de lux dintr-o zonă exclusivistă, aflată în nordul Bucureştiului. El ar plăti şase mii de euro pe lună pentru un apartament de 800 de metri pătraţi, potrivit surselor Observator. Acolo l-ar fi găsit procurorii, ieri, la percheziţii.

VEZI ȘI: Iulian Dumitrescu, cu zâmbetul pe buze la ieșirea de la audieri. Update: DNA a dispus controlul judiciar

Totodată, în declarația sa de avere Dumitrescu mai notează că are o mașină, iar în conturi, până în 70.000 de lei. Politicianul menționează de asemenea că a împrumutat trei persoane fizice cu aproape 170.000 de lei și 70.000 de euro. Dumitrescu are însă și datorii la două bănci, puțin peste 125.000 de euro, cu scadența în 2036 și 180.000 de dolari pe care ar trebui să îi achite anul acesta. 

Acuzațiile procurorilor vin în contextul în care cheltuielile afișate de Iulian Dumitrescu și soția sa nu erau acoperite de declarația de avere. În ultimul an și jumătate, ei ar fi mers în vacanțe de lux de 600.000 de euro. De asemenea, i-ar fi cumpărat soției o mașină pe care nu și-ar fi permis-o. Și acestea sunt doar câteva detalii despre opulența în care trăia cel care până ieri era un lider liberal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel