Ce au pierdut italienii cu Panettone de la Jucu

În timp ce națiunea se uită la OTV, pentru a desluși soarta Oltchim, la Jucu o firmă de mare calibru ia locul Nokia. Italienii care fabrică Panettone, celebrul cozonac, investesc 50 de milioane de euro și promit o producție de o sută de milioane de euro anual.

Mâna de lucru mai ieftină ca în occident este un argument pentru atragerea fabricanților de alimente. Capacitatea solului românesc, care poate furniza materii prime de calitate, altul. Mii de italieni au cumpărat ferme, în vestul țării, ceea ce poate explica în ce fel s-a dus vestea, prin Peninsulă, despre ocaziile din Ardeal. Poate și muncitorii veniți din  România să-i fi convins pe investitori: nu avem doar șuți și prostituate, ci și salariați care generează 20 de miliarde de euro la slujbele pe care le au în Italia. Evident că pentru cei din Jucu e bine, dar și pentru buget, fiindcă se va face export, fie în Vest, fie în Est, din 2013.

Ce au pierdut, însă, italienii care au venit la Jucu? Timpul. Ce-ar fi fost dacă soseau încă de acum un an? Dacă fabrica era acum gata și producea cozonac? Prindeau o mare ocazie. Legea propusă de Toni Greablă nu se mișcă prea zglobiu în Parlament. Cu dezbateri și proceduri, cu o contestare la CCR, e posibil ca actul normativ să nu fie operațional până la sfârșitul anului.

Iar pe 6 decembrie, vin Sfinții Nicolae, cu sutele sau miile. Indiferent cum îi cheamă pe domnii și doamnele care candidează la alegerile parlamentare, fără un cozonac de Sărbători nu pot bate la ușa alegătorilor. Iar legea care spune că nu ai voie să împarți decât pixuri și șepci nu este încă publicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel