EXCLUSIV  Ce așteaptă tinerii de la partide în 2024. Elevul Virgil Popovici: Și românii, și francezii sunt foarte optimiști cu privire la dl. Cioloș și USR

Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Virgil Popovici, elev al Liceului Francez "Anna de Noailles" din București, a vorbit despre cum este văzut USR-ul de tineri.

Virgil Popovici: Părerile sunt împărţite puţin, dar atât românii cât şi francezii sunt foarte optimişti în privinţa domnului Cioloș şi în privinţa USR-ului, chit că nu mai face parte din partid.

Bogdan Chirieac: Doamne! Nu am discutat nimic inainte de emisiune!

Mugur Ciucivă: Optimiști în ce sens?

Virgil Popovici: Se aşteaptă la un partid care să nu săvârşească fapte de corupţie, să nu fure, să nu înrăutăţească situaţia deja tristă a ţării din punct de vedere economic.

Mugur Ciuvică: Dar ideea asta cu corupţia sigur că este extraordinar de importantă. Noi o ştim chiar dinainte să vă naşteţi dumneavoastră sau din perioada aia când eraţi bebeluş. Dar ideea este că USR-ul şi cu Cioloș nu vor fura mai mult de un miliard, vor rămâne la un miliard de euro. Ăsta e optimismul?

Virgil Popovici: S-a crescut limita, de altfel, nu?

Mugur Ciuvică: Nu e nicio limită la abuz. Este o chestie ceva cu evaziunea fiscală, o limită mică, dar noi vorbim de un miliard de euro.

Bogdan Chirieac: Vorbim de dosarul vaccinurilor unde, în prim-plan, este ministrul meu preferat - Vlad Vasilică Voiculescu -, cel care a reuşit această lovitură magistrală. Domnul Ciuvică este supărat tocmai prin frumuseţea loviturii! Atunci, colegii spun că se poate fura câte un miliar de euro, din când în când, nu tot timpul.

Virgil Popovici: Atâta timp cât este în beneficiul proiectului european... Asta este marea speranţă a românilor şi a tinerilor şi în afara liceului, prin Bucureşti pe unde am mai putut să merg să aud. Tinerii sunt foarte ataşaţi de Uniunea Europeană, poate chiar mai ataşaţi decât sunt de propria lor naţiune, spre nefericirea mea. Prin urmare, toate faptele acestea sunt trecute cu vederea, nu le bagă în seamă.

Bogdan Chirieac: Dacă e pentru Europa... Ceea ce e corect, dacă mă întrebaţi. Apartenenţa noastră la UE este esențială pentru această naţie.

Mugur Ciuvică: Totuşi apartenența nu este deplină, pentru că vedeţi că doamna Ursula nu are nicio problemă cu zecile ei de miliarde, dar aici, local, este problemă cu miliardul nostru.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel