Carte despre evoluția social-democrației. Lansare cu ocazia Festivalului Strada de C’Arte

Vineri, 22 septembrie,  la ora 14:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (str. Boteanu, nr. 1) va avea loc lansarea cărții „Social-democrația în România, Ungaria, Spania și Grecia”, semnată de tânărul politolog Eugen Gabor.

În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul Mireille Rădoi, directorul general al BCU Carol I, prof. univ. dr. Andrei Țăranu, prodecan al Facultății de Științe Politice – SNSPA și lect. univ. dr. Claudiu Crăciun. Lucrarea, apărută în iunie 2023 la editura Eikon, reprezintă o versiune ușor modificată a tezei de doctorat susținute de autor în urmă cu aproape trei ani.

Eugen Gabor, un politolog român în vârstă de 31 de ani, este în prezent asistent de cercetare la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și cadru didactic asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Cartea se concentrează într-o manieră comparativă pe evoluția ideologică, organizațională și electorală a mișcărilor social-democrate din cele patru țări analizate, pe o perioadă care începe spre finalul secolului al XIX-lea și se întinde până în zilele noastre. Prin intermediul întregului demers descriptiv și explicativ, autorul încearcă să determine în ce măsură mai este social-democrația relevantă în contextul actual, evidențiind totodată cauzele care au stat la baza principalelor transformări prin care a trecut aceasta de-a lungul a peste 100 de ani de existență.

Cartea a fost prezentată și la De Ce Citim, în urmă cu 3 luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel