Carte despre Băsescu, interzisă la Gaudeamus! Ce va face autorul

Scriitorul şi jurnalistul Radu Portocală a denunţat presiuni făcute împotriva promovării şi distribuirii în librării a cărţii sale dedicate celor două mandate pe care Traian Băsescu le-a avut la Cotroceni, "Un preşedinte împotriva României".

"Mi-e foarte greu să vă spun ce s-a întâmplat. Colaborarea cu editura Cartier a mers foarte bine, totul a mers foarte repede, cartea era pregătită să apară pentru Guadeamus. Ideea lansării a dispărut după aceea. Încă de miercuri, de când s-a deschis Gaudeamus, un prieten care s-a dus să o cumpere mi-a telefonat şi mi-a spus că s-a scos de sub tejghea, după care lucrurile au continuat la fel. Joi am scris la editură să întreb ce se întâmplă. Nu am primit niciun răspuns şi astăzi aflu că de fapt a fost o opoziţie foarte fermă a difuzorului editurii în România. (...) Aparent, e un domn foarte agresiv şi foarte furios. E împotriva mea", a relatat Radu Portocală, în ediția de luni a emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3.

"Astăzi am discutat cu directorul editurii de la Chişinău, pentru a găsi o modalitate de a rupe contractul şi o să încerc să găsesc un alt editor care să fie mai puţin influenţabil. Dacă este hotărârea proprie a difuzorului sau dacă el a fost influenţat de altcineva, ceea ce mi se pare destul de logic, nu ştiu", a mai spus scriitorul Radu Portocală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel