EXCLUSIV  Carta albă, Juncker. SONDAJ. Mii de români au ales. Mesaj către Bruxelles

DCNews a realizat un sondaj printre cititorii site-ului, după ce președintele CE, Jean-Claude Juncker, a propus cinci direcții pentru UE după Brexit. 

Site-ul DCNews a întrebat cititorii DCNews care dintre cele cinci variante prezentate de Jean-Claude Juncker ar trebui să se aplice după ieșirea Marii Britanii din UE. 

Cea mai votată variantă a fost al cincilea scenariu: ”eficiență crescută”, fiind urmată de ”UE ca și până acum”. ”Limitarea la Piața Unică” și ”Europa federalizată” sunt două variante apropiate ca susținere. Cel mai puțin susținut scenariu este ”Europa cu mai multe viteze”, preferat însă de marile puteri Franța și Germania. 

Ce arată voturile

Cea mai votată variantă, cu privire la o eficiență crescută a UE, este un reproș la adresa funcționarilor, sugerând ideea că instituțiile sunt ineficiente. A doua cea mai votată, o UE ca și până acum, arată că românii sunt în continuare optimiști cu privire la viitorul UE. Românii vor ca până acum sau mai bine. Federalizarea ar putea să sperie românii pentru că la noi are o conotație negativă, însă, federalizarea înseamnă drepturi egale între state. În ceea ce privește limitarea la Piața Unică, ar putea să fie greșit înțeleasă, pentru că oamenii se gândesc doar la fonduri europene. Ultima variantă este, firește, cea a Europei cu mai multe viteze, pentru că românii se consideră discriminați în UE, mari puteri ne-au transmis acest lucru. 

(w670) Sondaj Jun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel