Caravana TIFF poposeşte pentru două zile la castelul Mikes din Zăbala

Caravana Filmelor TIFF va poposi săptămâna acesta, marţi şi miercuri, la castelul Mikes din comuna covăsneană Zăbala, unde vor avea loc două proiecţii de filme.

Potrivit organizatorilor, publicul va putea viziona filmele "Parking", în regia lui Tudor Giurgiu, care prezintă povestea unui poet din Sângeorz-Băi emigrat ilegal în Spania, respectiv filmul "Lajkó: ţigan în cosmos", în regia lui Balázs Lengyel (Ungaria), proiecţiile urmând să aibă loc în aer liber, începând de la ora 21,30.

Castelul, care datează din secolul al XVI-lea, se află în proprietatea urmaşilor contelui Mikes, care l-au reabilitat şi introdus în circuitul turistic.

Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc şi oferă publicului posibilitatea de a urmări filme recente premiate în festivaluri şi succese de casă româneşti, europene şi nu numai.

"Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea oraşelor. După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă. Proiectul a fost implementat până în anul 2014 în toate cele patru teritorii, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, prin programul MEDIA. Începând din anul 2015, Caravana TIFF este membră a Europa Cinemas, prima reţea de cinematografe ce promovează filmul european. Scopul său este de a acorda un sprijin financiar şi operaţional cinematografelor ce se angajează să difuzeze un număr semnificativ de filme europene non-naţionale şi să propună activităţi de educaţie cinematografică pentru copii şi tineri", se arată pe pagina de internet a evenimentului.

Potrivit sursei citate, anul trecut, filmele din cadrul Caravanei TIFF au fost vizionate de peste 30.000 de spectatori din 15 oraşe.

Anul acesta, până la sfârşitul lunii septembrie, Caravana TIFF a trecut sau va trece prin mai multe oraşe din ţară, printre care Carei, Satu Mare, Timişoara, Arad, Târgu Mureş, Mediaş şi Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel