Canada va interzice mai multe articole din plastic. De când intră în vigoare măsura

Andrei Itu / 11 iun 2019 / 02:12 Salveaza PDF Comentarii
poluare cu plastic
Descriere foto: poluare cu plastic

Canada va interzice mai multe articole din plastic, din 2021, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Justin Trudeau a făcut acest anunţ de pe malul unui lac din Gault Nature Rezerve, o rezervaţie naturală din Quebec, cu mai puţin de cinci luni înainte de alegerile naţionale din Canada, ce vor încheia o campanie electorală în care specialiştii se aşteaptă ca modificările climatice şi poluarea să reprezinte unele dintre principale teme abordate.

'Sincer, în calitatea mea de tată, este greu să încerc să le explic acest lucru copiilor mei. Cum poţi să explici balenele moarte care eşuează pe plajele din lumea întreagă, cu stomacuri pline cu pungi din plastic?', a declarat politicianul liberal în faţa reprezentanţilor presei.

'Poluarea cu plastic este un flagel mondial. Ca părinţi, ne ducem cu toţii copiii la plajă şi suntem nevoiţi să căutăm zone de nisip care să nu fie pline cu plastic, sticle, polistiren şi paie din plastic. Asta e o problemă, una de care trebuie să ne ocupăm', a adăugat Justin Trudeau. Decizia Canadei o reflectă pe aceea a Uniunii Europene, care, la sfârşitul anului trecut, a anunţat o interdicţie similară. În 2018, Canada a promovat o cartă în cadrul grupului G7 creată cu scopul de a reduce folosirea articolelor din plastic, iar în luna mai a acestui an ONU a anunţat că 180 de ţări au ajuns la un acord pentru a reduce considerabil cantitatea de plastic ce ajunge în oceanul planetar.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24