Cade Guvernul Cîțu cu ajutorul lui Orban? Ciolacu: Am avut discuții. Poate face un act eroic

foto Antena 3/Marcel Ciolacu
foto Antena 3/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre șansele moțiunii de cenzură care se va vota marți. 

”Noi avem o singură lipsă, un deputat cu o boală incurabilă într-o fază avansată.” a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea ”Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu, de la Antena 3, dezvăluind că și acel parlamentar va încerca să fie prezent. Liderul Partidului Social Democrat a punctat că se bucură de susținerea AUR și a grupului minorităților. Totuși, mai sunt necesare peste 20 de voturi, chiar și cu această susținere. 

”Ne mai trebuie voturi din zona actualei Puteri” a spus Marcel Ciolacu, el fiind de părere că sunt multe nemulțumiri în Partidul Național Liberal față de actuala guvernare.

Cade Guvernul Cîțu cu ajutorul lui Orban? 

Mai mult, președintele PSD transmite un semnal către susținătorii lui Ludovic Orban din PNL, în contextul Congresului de la sfârșitul lunii septembrie. El spune că ”poate Orban va face un act eroic și ne scapă de Guvernul Cîțu”. 

Marcel Ciolacu a recunoscut și discuții cu parlamentari ai Puterii: ”Am avut astfel de discuții și vom vedea marți ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu participe la vot, să plece din sală după ce se constată cvorumul.”

Vezi și: Orban vrea să revină prim-ministru: "Cel care este ales președinte al PNL trebuie să fie premier". Mesaj acid pentru Cîțu

”Este pentru prima oară când, la șase luni de la alegerile parlamentare, se vorbește despre șansa ca o moțiune de cenzură să treacă” a susținut Marcel Ciolacu, care a spus, totuși, anterior, că vede 50% șanse. 

Majoritatea necesară pentru a trece moțiunea de cenzură este de 234 de voturi. Pentru a trece moțiunea, dacă ar fi prezenți toți susținătorii anunțați de Marcel Ciolacu, respectiv PSD, AUR și minorități, ar mai fi necesare 22 de voturi din tabăra Puterii. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre efectele moțiunii de cenzură în PNL: ”Această moțiune are un avantaj pentru PSD, probabil singurul: ascute și mai tare lupta din interiorul PNL, cu distrugeri masive. Este evident că nimeni din PNL nu va trăda acum, pentru că le este foarte frică de președintele Klaus Iohannis.” Vezi analiza completă făcută de Bogdan Chirieac aici: Moțiunea de cenzură, singurul avantaj pentru PSD. Chirieac: Distrugeri masive. Nu mai refaci PNL după o astfel de luptă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel