Urmărește emisiunea live


Cabinet Orban. Mutarea lui Kelemen Hunor (UDMR): Fără OUG

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a făcut noi declarații despre Guvernul Orban.

Kelemen Hunor a afirmat că Guvernul Orban are șanse să fie validat în Parlament, însă UDMR vrea un acord scris de colaborare. Parlamentarii maghiari cer ca Guvernul să nu dea OUG în Justiție, sistemul electoral sau administrație și să vină cu un buget de stat până pe 15 decembrie.

„Am recomandat să vină cu proiectul de buget, dacă trece de votul Parlamentului, până în 15 decembrie. Să avem timp să discutăm, votăm, pregătim bugetul pentru anul viitor. (...) Așteptăm de la noul Guvern să nu dea ordonanțe de urgență în justiție, sistem electoral și administrație”, a spus Kelemen Hunor, liderul UDMR, marți după-amiază.

„Credem că sunt șanse serioase să treacă acest Guvern în săptămânile care urmează. Dar trebuie să așteptăm să vină premierul desemnat cu programul de guvernare și cu lista miniștrilor în fața Parlamentului, ceea ce se va întâmpla în această săptămână.

Credem că e necesar un acord scris, am și lăsat un text la colegii liberali, care conține toate elementele pe care le-am prezentat. Când am susținut un Guvern, de fiecare dată am făcut-o pe baza unui acord scris, semnat”, a mai spus Hunor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel