EXCLUSIV  Breban – un model. Ce crede Daniel Cristea-Enache

Sâmbătă, 7 mai, în cadrul emisiunii De Ce Citim, dedicată lui Nicolae Breban, partea a doua, criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre tenacitatea romancierului Nicolae Breban.

„Nicolae Breban este un model pentru criticii literari care au în față un prozator atât de însemnat, cu o operă atât de importantă, și de-o potrivă pentru scriitori din mai multe generații, fiindcă Breban este un tip mai puțin obișnuit în literatura română, și anume de autor care scrie consecvent, indiferent de contextul social, politic, istoric, își scrie opera. Nu găsește și nici nu a căutat circumstanțe atenuante pentru a nu scrie, pentru a amâna să se așeze la masa de lucru. El stă cred că zilnic la masa lui de prozator și își scrie paginile dintr-un nou roman.”, a punctat Daniel Cristea-Enache. 

Reprezintă un exemplu pentru ceilalți colegi ai săi

„Nu trăiește din amintiri, așa cum se întâmplă în cazul altor autori care au scos acum 30-40 de ani o carte și se raportează frecvent la ea, ci Breban scrie o dată la doi, trei, patru ani, vine cu un roman nou, ceea ce pentru un autor octogenar, aflat în zenitul carierei sale, este absolut impresionant și, cum spuneam, reprezintă un exemplu și pentru ceilalți colegi ai săi de gen literar, pentru ceilalți prozatori care ar trebui să învețe de la Breban și să înțeleagă că, pentru un scriitor, scrisul, să stai la masa de lucru și să-ți faci opera, este lucrul cel mai important.”, a mai criticul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel