BOR și Catedrala Mântuirii Neamului, zero lei de la Guvern. SONDAJ EXCLUSIV

Guvernul Dacian Cioloș nu a alocat fonduri Bisericii Ortodoxe Române (BOR) pentru anul 2016. Implicit, Catedrala Mântuirii Neamului nu mai primește niciun ban. Oprirea robinetului vine după ce în ultimii doi ani au fost alocați 325 de milioane de lei către lăcașele de cult. Mișcarea noului guvern este, însă, una controversată, și implică argumente economice și sociale. 

UPDATE: Problema cu privire la Catedrala Mântuirii Neamului s-a rezolvat după o discuție telefonică de duminică dimineață, așa cum a anunțat Guvernul. VEZI AICI: Dacian Cioloș-Patriarhul Daniel, convorbire telefonică de urgență. Anunțul Guvernului

"Întreruperea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului nu e o greșeală? Rămâne un proiect neterminat, sunt blocați niște bani. Un schelet neterminat cum este Casa Radio a rămas și desfigurează orașul. Aici, iar, s-o demolezi nu se poate, s-o termini nu se poate. Va fi o schelă care nu produce nimic în vreme ce, clădirea odată terminată, genera activitate economică. Pot veni credincioși, pelerini. Catedrala Mântuirii Neamului a aproape gata, genera locuri de muncă, funcționau firmele, cine lucra acolo. Poate a fost rău că a început proiectul, dar, dacă tot l-ai început, de ce să nu-l duci la capăt? O lași în stadiul de ruină?" este problema ridicată de către jurnalistul Val Vîlcu. 

(w670)

Vă invităm să votați în sondajul dcnews.ro părere dumneavoastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel