Bookfest 2017: 10 000 de volume și manifestări culturale

bookfest
bookfest

Salonul de Carte Bookfest revine la Braşov, în perioada 19 - 22 octombrie, fiind organizat în Aula Universităţii "Transilvania", cu circa 10.000 de volume, lansări de carte, cu unele dintre cele mai importante edituri din ţară şi diverse manifestări culturale, a menţionat directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică. 

"Trebuie să spunem că Bookfest are loc în şapte oraşe, nu dintr-un motiv că nu ne găsim treabă pe acasă, ci pentru că trebuie să suplinim lipsa unei reţele de distribuţie mai bine pusă la punct. Există oraşe întregi mari, în care lipsesc librăriile sau ele sunt exilate într-o zonă periferică, ceea ce face ca publicul să nu se întâlnească cu cartea decât conjunctural. Bookfest vrea să vină la Braşov, dar şi în celelalte oraşe şi să recâştige publicul pentru librării. Credem că evenimentele pe care le pregăteşte cea de a treia ediţie Bookfest la Braşov vor stimula suficient de mult publicul să meargă apoi în librării şi să-şi crească biblioteca de acasă", a declarat, într-o conferinţă de presă, Mihai Mitrică. 


El a adăugat că România are cea mai mică piaţă de carte din Uniunea Europeană, fiind la jumătatea celei din Bulgaria şi de trei ori mai redusă comparativ cu piaţa de carte din Ungaria. 

"Particip la şedinţele Federaţiei Europene a Editorilor, unde cifrele pe care le evocăm noi şi pe care, evident, nu le mai regăsim în nicio altă entitate a Federaţiei Europene a Editorilor produc consternare. Mai mult decât atât, măsurile pe care Guvernul le ia de câţiva ani încoace cu impact pe această zonă ... şi pare că, în continuare, nimeni nu doreşte să îmbunătăţească ceva în piaţa de carte. Segmentul de carte educaţională s-a prăbuşit complet la sfârşitul lunii august 2017", a subliniat reprezentantul Asociaţiei Editorilor din România. 

Potrivit decanului Facultăţii de Litere a Universităţii Transilvania, Adrian Lăcătuş, Salonul de Carte Bookfest reprezintă o ocazie extraordinară pentru tinerii din Braşov de a se întâlni cu cei mai importanţi autori români, de a participa la lansări de carte, fiind o continuare a întâlnirilor pe care le organizează universitatea braşoveană. 

[citeste si]

"Consider că pentru tinerii din Braşov, elevi şi studenţi, organizarea Salonului de Carte Bookfest ajuns la a treia ediţie este o ocazie extraordinară de a se întâlni cu cei mai importanţi autori români în plină forţă creatoare. Ediţia din acest an a crescut faţă de cea de anul trecut pe care tot noi am găzduit-o în Aula Universităţii 'Transilvania', ca număr de autori invitaţi, ca număr de cărţi lansate, şi vine pentru noi foarte natural în completarea întâlnirilor pe care le organizăm cu scriitori contemporani pentru studenţii şi publicul nostru. De la început am dorit să fim parteneri ai Bookfest, considerând că Universitatea 'Transilvani' este în centrul oraşului, iar acest eveniment al cărţii trebuie să fie în centrul oraşului şi, astfel, să ne unim forţele pentru a aduce cartea şi dezbaterea din jurul cărţii cât mai aproape de tineri", a precizat decanul Facultăţii de Litere a Universităţii "Transilvania". 

Printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest se află: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Vintilă Mihăilescu, Mihai Buzea, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Andrei Crăciun, Andrei Cornea, Iulian Tănase, Florin Iaru. La Bookfest vor fi prezente cu standuri unele dintre cele mai importante edituri din ţară, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel