Băsescu: Soluţia 'tehnocraţilor' este pentru ţări bananiere

Fostul şef al statului Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că 'soluţia 'tehnocraţilor' este pentru ţări bananiere' şi a subliniat că formarea unui guvern de tehnocraţi ar reprezenta 'cea mai mare eroare' şi 'eşec garantat'.

'Exclus. Cea mai mare eroare, cu cine vreţi să vorbească tehnocraţii ăia în Parlament ? Trebuie să treacă bugete, trebuie să treacă legi, cine-i ascultă ? Parlamentarii ăştia, buni, răi, cum sunt, trebuie să-şi ia temele şi să lucreze cu un guvern politic. Povestea cu tehnocraţii nu a funcţionat nicăieri în Europa (...) Soluţia tehnocraţilor este pentru ţări bananiere, ori aduci tehnocraţi, ori aduci generali e tot un drac.(...) Guvern de tehnocraţi este eşec garantat', a spus Băsescu, întrebat, la postul B1 TV, cum vede soluţia formării unui guvern de tehnocraţi.

Liderul Mişcării Populare a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis are puţine variante de premier, acestea fiind, după părerea sa, Dacian Cioloş sau Lucian Croitoru.

'După mine, Iohannis nu are multe variante. Are ori varianta Cioloş, având în vedere experienţa pe care o are, sau varianta Lucian Croitoru. Nu sunt alte variante în momentul de faţă', a declarat Traian Băsescu, întrebat care ar fi, în opinia sa, variantele de premier.

Băsescu a adăugat despre Cioloş că acesta are experienţa de comisar european şi că a fost susţinut de PPE, 'deci e un politician de dreapta'.'Cioloş poate fi o soluţie', a completat liderul MP, care a amintit şi că acesta a fost susţinut de liberali în Guvernul Tăriceanu.

Băsescu a mai arătat că Dacian Cioloş 'a mai lucrat cu Parlamentul, a lucrat cu Parlamentul European' şi 'ştie bine care e regula în relaţiile cu parlamentarii'. Fostul preşedinte a mai apreciat că viitorul guvern va fi unul 'politic, cu reprezentanţii partidelor' şi nu a exclus faptul că acesta ar putea să cuprindă inclusiv reprezentanţi ai PSD şi PNL.

'Nici nu are cum să alcătuiască un guvern de tehnocraţi, pentru că nu are sprijin în Parlament. Îl trec parlamentarii şi îi mai prinzi la serviciu când...', a afirmat fostul şef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că Parlamentul este dezagreat de populaţie, dar fără acesta nu se poate lucra. 'Eu am preluat opt acţiuni de la 'stradă', care se pot face imediat şi unele sunt fundamentale în reformarea clasei politice. (...) Eu îmi spun o părere şi nu vreau să intru în conflict cu lumea, dar un guvern de tehnocraţi nu are cum să reziste şi nu are cum să îndeplinească obiectivele', a mai declarat fostul preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel