Băsescu la TVR, ca în sânul lui Avram

Regret că nu a fost numită la TVR Alina Mungiu Pippidi, în locul lui Stelian Tănase. E drept că nu ar mai fi avut timp să-l facă președinte pe Klaus Iohannis, dar nici nu am fi trăit frustrarea interviului cu Traian Băsescu.

În 1997, mulți i-au reproșat dnei Mungiu, șefa TVR, atacul dezlănțuit la Ion Iliescu, aflat în Opoziție. Nejustificat! Interviul realizat de Alina Mungiu Pipiddi era corect, din punct de vedere profesional, și necesar, din punct de vedere istoric. Ion Iliescu fusese menajat destul, venise vremea să răspundă, dacă putea, oricăror întrebări, oricât de dure. Sau să plece la pensie, dacă nu făcea față unui reporter ostil.

Dacă a fost rău, atunci, astăzi, după interviul luat de Traian Băsescu lui Sorin Avram….scuze, viceversa, ce mai ziceți?

Alina Mungiu Pippidi a intrat personal în arenă, la o confruntare așteptată șase-șapte ani de  România anti-Iliescu. România anti-Băsescu nu a avut parte de o astfel de satisfacție: fostul președinte nu s-a dus decât la posturi de televiziune portocalii. Când a venit la postul public debăsificat, TVR i-a pus în față boxerului profesionist de categorie grea un amator, categoria pană.

Nici măcar nu a fost rău, Sorin Avram, dar a greșit într-un moment esențial. Băsescu a fugit de întrebările incomode, a încercat să le delegitimeze, spunând că sunt lansate de televiziunile Antena 3 și RTV. Da, și? Nu trebuiau puse? Nu erau necesare răspunsuri?Ce se putea întâmpla?

Dacă Băsescu se ridica și pleca, era ca și cum ar fi aruncat prosopul. Definitiv. Acceptând trecerea în registrul ”Moldova, Ucraina, pacea lumii”, Avram a ratat. Nu e singurul. Nici Turcescu n-a insistat la faza cu copilul și pumnul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel