Barna, cerință pentru Orban: Președintele mi-a spus explicit

Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES

Dan Barna i-a cerut premierului Ludovic Orban să nu cedeze la „șantajul” PSD cu moțiunea de cenzură în cazul asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.  

„Noi avem în acordul politic cu PNL că vom merge spre primari în două tururi. Avem calea parlamentară și mai există și că premierul să își asume acest prioect de lege, variantă despre care a vorbit și președintele. Președintele mi-a spus explicit că susține și că își dorește și el această modificare. Dincolo de asta, angajarea de răspundere presupune să vrea și premierul Orban și PNL. Îi solicit premierului să nu cedeze acestui șantaj care a apărut instantaneu dinspre PSD cu moțiunea de cenzură în caz că ar merge spre primari în două tururi. Sunt convins că o astfel de moțiune nu va trece în acest moment, din multe motive legate de structura Parlamentului pe care o avem în România", a spus Dan Barna, marți seară, la Realitatea PLUS.

Liderul USR a afirmat că speră ca în următoarele două săptămâni, odată cu discuția despre bugetul de stat, să fie pus pe agendă și subiectul legat de alegerea primarilor în două tururi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel