EXCLUSIV  Bani pentru cultură... doar în proiect! Edy Chereji (Untold și Neversea): Singura certitudine e o intenție, e pe foaie

Edy Chereji, unul dintre invitații Claudiei Țapardel de la DCNewsTV
Edy Chereji, unul dintre invitații Claudiei Țapardel de la DCNewsTV

Directorul de comunicare la Untold și Neversea, Edy Chereji, este unul dintre invitații de luni ai Claudiei Țapardel. El a vorbit la DCNewsTV, printre altele, și despre „banii pentru cultură”. 

După ce a vorbit despre faptul că „noi am oferit resursa pe care o aveam într-un moment de maximă presiune pe autoritatea națională”, directorul de comunicare la Untold și Neversea, Edy Chereji, a spus la DCNewsTV că „am încercat și să prezentăm și situația gravă în care ne aflăm.”

„Am reușit să fim campioni la întâlniri, la numărul de ore adunate în discuții, dar soluțiile concrete pentru industria culturală au întârziat să apară”, a declarat el. 

În continuare, invitatul Claudiei Țapardel de la DCNewsTV, de luni, a adus în discuția schema de ajutor pentru sectorul cultural. 

Chereji: Ca să nu mă exprim *Nu există bani pentru cultură*, vă spun că *Nu există bani pentru această schemă*

„A fost un moment în care, la finele anului 2020, speram ca schema de ajutor pentru sectorul cultural să fie definitivată. Acea schemă a fost revizuită, s-a revenit asupra ei. Undeva la finele lunii ianuarie, schema de ajutor a ajuns la o formă finală și agreată de toți jucătorii afectați sau implicați. S-a propus finanțarea ei în bugetul de stat pentru 2021. Nu s-au găsit bani în bugetul de stat pentru acest sector.”, a spus Edy Chereji. 

Edy Chereji a explicat că „există o propunere de schemă, dar nu este trecută în bugetul de stat pentru că nu sunt bani pentru această schemă.”

Ca să nu mă exprim *Nu există bani pentru cultură*, vă spun că *Nu există bani pentru această schemă*, dar există în schimb promisiunea că se încearcă finanțarea ei din fonduri europene.”, a continuat el. 

„E important să menționăm, au mai fost momente în care s-a vehiculat că există o schemă pentru sectorul cultural și că lucrurile merg într-o direcție de certitudine. Singura certitudine este această intenție și această schemă prezentă într-un plan, pe o foaie. Certitudinea că va exista finanțare și o finalizare, momentan nu există.

În străinătate am constatat că guvernele au oferit un sprijin imediat sectorului cultural chiar din primele luni în care țările s-au confruntat cu pandemia.”, a subliniat Edy Chereji. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel