Bani de la stat. Suma pe care o vor primi cei până în 35 ani

George Pârvan / 03 mai 2018 / 10:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ajutoarele sociale vor merge către cei care se își întemeiază familii și au cel puțin trei copii.

 

În guvernul României se discută un proiect de lege care prevede acordarea de ajutoare din partea statului. Este vorba de 15.000 lei pe pot să îi primească persoanele care au până în 35 ani. Suma respectivă va fi încasată de cei care se căsătoresc La fel, va ajunge și către cei care devin părinți pentru a treia oară. Este vorba de bani care vor figura ca ajutoare sociale.

[citeste si]

Cine divorțează, plătește

Potrivit unor surse aproapiate guvernului, acest sprijin vine ca un îndemn pentru sporirea populației, pentru dezvoltarea demografică. Populația României scade continuu de mai bine de un deceniu. Multe persoane au plecat la muncă în străinătate, iar cei rămași fac, de regulă, un singur copil, motivând că se descurcă foarte greu.

În cazul celor căsătoriți, dacă divorțul intervine în termen de cinci ani de la înregistrarea căsniciei, cei doi soți sunt obligați să returneze jumătate din sumă, în termen de 90 de zile de la pronunțarea în termeni legali a despărțirii.

Primăria Bucureștiului a anunțat, la rândul său, că sprijină financiar cuprlurile infertile. Vor fi alocați peste 13.000 lei pentru fertilizare in vitro.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22