'Bacurau', câştigătorul Premiului Juriului la Cannes 2019, va fi proiectat la Bucureşti, în prezenţa regizorului

Regizorul Juliano Dornelles, unul dintre cele mai promiţătoare talente ale cinematografiei braziliene, va fi prezent sâmbătă la Les Films de Cannes a Bucarest, la proiecţia filmului 'Bacurau', pe care îl semnează împreună cu Kleber Mendonca Filho, peliculă câştigătoare a Premiului Juriului la Cannes 2019.

 Potrivit unui comunicat, după proiecţia filmului de la Cinema Pro, regizorul va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul. 'Născut din dragostea regizorilor pentru cinema-ul italian al anilor '60, cinema-ul american al anilor '70 şi, bineînţeles, cinematografia braziliană, 'Bacurau' este un melanj de genuri, proiect început de la nivel de idee de cei doi regizori, colaboratori şi mai ales prieteni', se arată în prezentarea peliculei.

Filmul colectiv 'Lost and Found', prezentat în secţiunea 'Ce mai fac vecinii noştri?', va putea fi văzut luni, de la ora 17,00, la Instituto Cervantes şi va fi introdus de co-autorii Nadejda Koseva, Cristian Mungiu, Jasmila Zbanic, Mait Laas şi Viktoria Petranyi, producătoarea filmului regizat de Kornel Mundruczo. Seria de invitaţi speciali ai celei de a X-a ediţii a Les Films de Cannes a Bucarest continuă cu cineastul Albert Serra. Regizorul spaniol va avea discuţii cu publicul la finalul proiecţiilor 'The Story of My Death', 'Liberte' şi 'La Mort de Louis XIV', toate sold out în acest moment. Publicul va putea intra însă, în limita locurilor disponibile, la discuţia deschisă din finalul filmului 'La Mort de Louis XIV', de marţi, de la Cinema Elvire Popesco.

Miercuri, Vlad Ivanov, sărbătoritul acestei ediţii, va putea fi întâlnit la ora 20,30, la Instituto Cervantes, la proiecţia filmului 'Principii de viaţă', în regia lui Constantin Popescu, peliculă ce marchează primul rol principal din cariera marelui actor. Vlad Ivanov va fi prezent la finalul proiecţiei pentru o discuţie cu publicul. În închiderea Les Films de Cannes a Bucarest, duminică, va rula 'Frankie', în regia lui Ira Sachs, prezentat în competiţie, la Cannes 2019, unul din filmele americane care au făcut valuri pe croazetă, personajul Frankie fiind interpretat de Isabelle Huppert.

Cu acest nou film, regizorul abandonează metropola pentru un orăşel din Portugalia şi apelează la o distribuţie internaţională, garnisită de nume mari precum Marisa Tomei, Greg Kinnear şi Brendan Gleeson. Ediţia a zecea a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel