EXCLUSIV  AUR, reacție după ce Remus Pricopie a cerut tăierea fondurilor publice pentru partidul condus de George Simion

Agerpres
Agerpres

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a cerut blocarea fondurilor Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pe motiv că este o formațiune politică extremistă. Într-o reacție exclusivă transmisă DC News, Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR, a precizat că asemenea solicitări pot fi legitime într-un stat „totalitar, dictatorial și bananier”.

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, solicită, într-un anunț postat chiar pe siteul SNSPA, ca Statul Român să blocheze fondurile pentru Alianța pentru Unirea Românilor

„Premierul Republicii Moldova ne-a spus clar: Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova. Ca om de stat, și-a asumat, cu credință și curaj, să spună adevărul cetățenilor țării sale.

Cred că a sosit momentul să vedem cum şi oamenii din fruntea Statului Român au aceeaşi credință și acelaşi curaj de a apăra ȚARA de atacurile propagandistice și destabilizatoare lansate de regimul criminal de la Moscova.

George Simion, declarat oficial agent al Moscovei în Republica Moldova și Ucraina, pseudo-partidul său, numit ironic «AUR», și corul de susținători (inclusiv cei din presă) trebuie să facă obiectul unei investigații pentru încălcarea Constituției și legilor României.

Trădarea de țară este o faptă deosebit de gravă, iar autoritățile române au obligația să facă lumină și să dea mai multe detalii despre cei care fac jocul Rusiei în România și în regiune.

Revin la apelul meu din 29 ianuarie 2024 și solicit – pentru a patra oară – investigarea de către Parlamentul României a acestor fapte deosebit de grave și blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor și politicienilor care trădează interesul național, pentru a promova agenda Kremlinului, la Bucureşti.”, se arată în mesajul transmis de rectorul SNSPA.

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR, reacție

L-am contactat pe Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Unirea Românilor, pentru a transmite o reacție din partea formațiunii politice, după solicitarea rectorului SNSPA.

„Remus Pricopie a ajuns o simplă voce a sistemului PSD-PNL. O astfel de cerere poate fi legitimă într-un stat totalitar, dictatorial și bananier, în care domnul Pricopie s-ar simți foarte bine“, a punctat Dan Tanasă.

Purtătorul de cuvânt a adăugat faptul că „în statele democratice o întrerupere a finanțării unui partid nu e posibilă și se poate face doar în condițiile legii, în urma unei sentințe judecătorești“.

„A tăia finanțările pentru un partid de opoziție, doar pentru că acel partid are alte viziuni decât formațiunile aflate la guvernare este o sfidare a logicii. Este regretabil că domnul Pricopie, un intelectual subțire, face astfel de afirmații. Noi am mai semnalat astfel de derapaje antidemocratice ale domnului Pricopie și am solicitat profesorilor să reacționeze și să taxeze aceste reacții antidemocratice și totalitare“, a conchis Dan Tanasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel