Aproape trei sferturi dintre români nu sunt mulțumiți de Băsescu

băsescu
băsescu

Activitatea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României nemulțumește 69% dintre români, se arată într-un sondaj CSCI, citat de Agerpres. Totodată, 45% dintre respondenții aceluiași sondaj au declarat că nu sunt mulțumiți de prestația lui Victor Ponta în fruntea Guvernului.

La un și trei luni de la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, unde 7,4 milioane au votat pentru plecarea sa de la Cotroceni, aproape trei sferturi dintre români cred că Băsescu nu și-a făcut în mod corespunzător datoria față de România. Potrivit sondajului CSCI, 69% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea lui Băsescu: 40% — "foarte nemulțumiți", 29% — "destul de nemulțumiți". Un procent de 30% s-au arătat mulțumiți de activitatea președintelui Băsescu: 23% — "destul de mulțumiți", 7% — "foarte mulțumiți".

După vara lui 2012, președintele a reușit o ușoară creștere în sondajele care măsoară popularitatea, majoritatea cercetărilor sociologice situându-l în jurul procentului de 20%.

În ceea ce privește activitatea prim-ministrului României, Victor Ponta, 53% dintre respondenți se declară mulțumiți — 44% au spus că sunt "destul de mulțumiți", iar 9% — "foarte mulțumiți". La aceeași întrebare, 45% dintre cei intervievați au spus că sunt nemulțumiți: 22% — "foarte nemulțumiți", 24% — "destul de nemulțumiți".

Atât la întrebările referitoare la președinte cât și la cele care-l privesc pe premier, a existat un procent dintre cei chestionați care nu au vrut sau nu au știut să răspundă.

Sondajul a fost realizat de CSCI la solicitarea Fundației Multimedia, pe un eșantion de 1.090 interviuri, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 și recensământul populației 2002. Eroarea tolerată este de plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel