Apple, în cădere liberă pe piața smartphone-urilor. Cine îi ia locul

Apple are probleme din ce în ce mai mari pe piața smartphone-urilor, acolo unde cota americanilor este în scădere, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii trei ani. Asta, pe fondul creşterii în popularitate a mărcilor chineze cu preţuri mai mici.

Cota de piaţă a Apple, după vânzările de smartphone-uri la nivel global, a scăzut în trimestrul al doilea la 13,6%, faţă de 16,6% în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, citate de Mediafax.

Americanii au livrat în perioada menționată 31,2 milioane de smartphone-uri, în timp ce Samsung s-a menţinut lider de piaţă, cu 76 milioane de unităţi livrate şi o cotă de 33,1%.

Huawei, ZTE, Lenovo și LG vin din urmă

Astfel, volumul vânzărilor Apple a crescut cu 20% în perioada analizată, faţă de un avans de 47% la nivelul pieţei. Principalii câştigători au fost producătorii chinezi Huawei şi ZTE, dar şi grupul sud-coreean LG.

LG a urcat pe locul al treilea, după Samsung şi Apple, cu o cotă de piaţă de 5,3%, urmat de ZTE, cu 5%, şi Huawei, cu 4,8%.

Într-un top realizat de compania de cercetare de piaţă IDC, Samsung şi Apple sunt urmate de LG, Lenovo şi ZTE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel