ANI, modificare lege. Predoiu: Încalcă obligațiile asumate de România prin MCV

Irina Constantin / 04 dec 2017 / 18:21 Salveaza PDF Comentarii

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat astăzi propunerea legislativă privind înființarea și funcționarea ANI. 

Liberalul Cătălin Predoiu consideră că deputații au adoptat o modificare legislativă care înlătură orice posibilitate a Agenţiei Naţionale pentru Integritate de a pune în discuţie incompatibilităţi, interdicţii ale parlamentarilor în perioada 2007 - 2013, prevederile aprobate încălcând obligaţiile pe care România şi le-a asumat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

[citeste si]

”Comisia juridică a modificat două legi, una privind integritatea în funcţiile publice şi cealaltă privind Agenţia Naţională pentru Integritate, adăugând un alineat prin care o serie de rapoarte ale ANI care vizau deputaţi şi senatori în ceea ce priveşte interdicţii şi incompatibilităţile în perioada 2007 - 2013 au fost declarate nule de drept. Mai pe româneşte spus e un articol care înlătură orice posibilitate a ANI de a pune în discuţie incompatibilităţi, interdicţii în perioada 2007 - 2013 privind unii deputaţi şi senatori. Lăsând la o parte faptul că această lege încalcă principiul egalităţii în faţa legii, pentru că se referă doar la o categorie de demnitari publici, nu are în vedere şi primarii, de exemplu, această modificare făcută astăzi de către PSD - ALDE încalcă flagrant obligaţiile pe care ni le-am asumat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a spus deputatul PNL, la Palatul Parlamentului.

Predoiu a susţinut că aceasta este "încă o dovadă" că PSD şi ALDE "nu pricep ce înseamnă acest mecanism, ce obligaţii ne incumbă, cât de mult a ajutat el România să îşi ocupe un loc în cadrul Uniunii Europene".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23