Alexandru Arşinel a primit o diplomă de excelenţă din partea Prefecturii Suceava

Actorul Alexandru Arşinel a primit joi, din partea Prefecturii Suceava, o diplomă de excelenţă 'în semn de consideraţie pentru cariera artistică de excepţie dăruită scenei româneşti şi înţelegerii între oameni'.

Maestrul Arşinel a mulţumit pentru acest 'semn de recunoştinţă', pentru activitatea sa de aproape 60 de ani. Evenimentul a avut loc în deschiderea şedinţei Colegiului Prefectural.

'În ultimul timp au tot apărut momente în care, într-un fel sau altul, am primit semne de recunoştinţă. (...) Sigur că ele mă tuşează, aşa cum vă tuşează pe fiecare dintre dumneavoastră un gest, o mulţumire, un săru' mâna. (...) Şi cu atât mai mult mă tuşează faptul că s-au cam înnădit unele momente de recunoştinţă din partea judeţului unde m-am născut, unde, undeva, pe un deal, îi am îngropaţi pe părinţii mei. Suceava, acest judeţ, acest pământ mirific, sfânt, pentru mine şi familia mea, reprezintă o sursă de energie, pe care o transmit mai departe copiilor mei, fiind legat ombilical de Dolhasca. (...) Vă mulţumesc din suflet că îmi acordaţi această distincţie, o voi păstra cu mare dragoste, cu fericire, şi am s-o aşez în colţul unde am semne de genul acesta, venite mai ales de la Suceava şi sper să apuc să mă reîntorc aici', a spus Arşinel.

Maestrul Alexandru Arşinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, judeţul Baia, azi Suceava. El a avut o contribuţie importantă în dezvoltarea teatrului de revistă, televiziunii, filmului românesc şi o activitate scenică de aproape 60 de ani. Este director al Teatrului de revistă 'Constantin Tănase' din Bucureşti, din anul 1998. Alexandru Arşinel este cetăţean de onoare al oraşului Suceava şi al localităţii natale, Dolhasca, astăzi oraş, iar din 2014, Casa de Cultură din localitate îi poartă numele, fiind prezent la momentul inaugurării alături de Stela Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel