EXCLUSIV  Alegeri europarlamentare 2019. Sondaj DCNews 4 martie: Alianța imposibilă, șanse mari de a face pragul

Cel de-al patrulea sondaj DCNews, realizat pe 4 martie, a permis cititorilor site-ului să voteze partidul sau alianța pe care o susțin în alegerile europarlamentare.

Participarea la acest vot online a fost apropiată de valorile înregistrate pe platforma de vot DCNews, chiar dacă s-a plasat sub nivelul precedentei  (19626 voturi față de 25907, participare record în 25 februarie, și 21975 în 14 februarie).

(w670)

Pe primul loc în preferințele cititorilor DCNews a rămas PSD, cu 38,7% (43% în săptămâna precedentă). Ponderea ALDE, aflată pe locul secund, a crescu cu 2 puncte procentuale, de la 17 la 19%. Poziția USR-PLUS nu se schimbă, la fel scorul alianței, aflat la 14 procente. ProRomânia, cu 8,6%, devansează PNL, care este, totuși,  în creștere (de la 7,6 la 8,4 procente). Alianța PRM-PRU urcă de la 6,4 la 7,5%, reușind să treacă, din nou, pragul electoral, la al doilea test în fața cititorilor DCNews. PMP și Partidul Ecologist Român au obținut scoruri marginale (1,6, respectiv 1 la sută din voturi). Votul online exprimă opinia cititorilor noștri, nefiind unul reprezentativ la nivel național. Fiecare cititor poate vota o singură dată de pe un dispozitiv c are accesează platforma Dcnews.

(w670)

(w670)

Din păcate, judecătorii Biroului Electoral Central au decis că nu pot fi înscrise listele comune ale alianței electorale PRM-PRU, din cauza unor contestații la adresa conducerii interimare a PRM. În votul online de săptămâna viitoare vom testa cele două partide separat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel