Acţiuni la purtător, licitaţii publice, proiect de lege respins

Proiect de lege privind interzicerea participării la licitaţii publice a firmelor cu acţiuni la purtător, respins de Senat.

Senatul a respins luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 98/2016 privind achiziţiile publice, prin care se interzice firmelor cu acţiuni la purtător să participe la licitaţiile publice.

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari USR, prevede 'interzicerea achiziţiei directe de produse sau servicii de la operatorii economici emitenţi de acţiuni la purtător sau de alte titluri de participare la purtător'. Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

[citeste si]

Potrivit expunerii de motive, 'forma actuală a legii în discuţie nu conţine nicio dispoziţie care să asigure transparenţa achiziţiilor sectoriale sub aspectul cunoaşterii identităţii persoanelor fizice/ juridice care deţin acţiunile societăţilor comerciale participante la procedurile de atribuire, motiv pentru care o serie de companii cu acţionariat necunoscut au ajuns să câştige în mod repetat contracte cu statul în valoare de milioane de euro'.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy