Abonamente la transport și evenimente culturale. Reduceri mai mari pentru elevi

Vești bune pentru elevii din învățământul preuniversitar. Aceștia vor beneficia de reducere de minimum 50% pe toate mijloacele de transport în comun locale și de minimum 75% pentru manifestările culturale.

Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%. Proiectul de lege inițiat de PSD devine lege, după ce a fost promulgat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

De asemenea, se stipulează că elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu cel puţin 75% la manifestări culturale, ceea ce înseamnă acces la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă film, evenimente sportive organizate de instituții publice.

Proiect inițiat de 62 de pesediști

Proiectul de lege este iniţiat de 62 de parlamentari PSD, printre care şi fostul prim-ministru, Mihai Tudose.

Iniţiatorii consideră că în forma actuală a Legii Educaţiei se creează o discriminare faţă de studenţii de până în 26 de ani care beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local în comun, și limitează dreptul autorităților locale de a stabili reduceri mai mari pentru aceste abonamente, notează Libertatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel