Abonamente la transport și evenimente culturale. Reduceri mai mari pentru elevi

Dan Carp / 19 Martie 2018 / 14:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vești bune pentru elevii din învățământul preuniversitar. Aceștia vor beneficia de reducere de minimum 50% pe toate mijloacele de transport în comun locale și de minimum 75% pentru manifestările culturale.

Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%. Proiectul de lege inițiat de PSD devine lege, după ce a fost promulgat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

De asemenea, se stipulează că elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu cel puţin 75% la manifestări culturale, ceea ce înseamnă acces la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă film, evenimente sportive organizate de instituții publice.

 

Proiect inițiat de 62 de pesediști

 

Proiectul de lege este iniţiat de 62 de parlamentari PSD, printre care şi fostul prim-ministru, Mihai Tudose.

Iniţiatorii consideră că în forma actuală a Legii Educaţiei se creează o discriminare faţă de studenţii de până în 26 de ani care beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local în comun, și limitează dreptul autorităților locale de a stabili reduceri mai mari pentru aceste abonamente, notează Libertatea.

 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26