Se fură cu seiful

In statul aproape politienesc, Romania, in care functioneaza si experimentul european numit Directia Nationala Anticoruptie, devenita serviciu secret nesupravegeat, se intampla un fapt senzational.

Dispar din banci casetele de valori. In unele cazuri continutul acestora, in alte cazuri continutul cu caseta cu tot. Ceea ce se intampla intr-o banca din Pitesti se poate intampla in oricare alta banca. Pentru ca un director general din BNR, om cu o vasta experienta in domeniu, nu se mira deloc. Dimpotriva. Si in al doilea rand, fiindca nu observ deloc ca procurorii s-ar da peste cap pentru a-i apara pe cetateni si pentru a afla ce Dumnezeu se intampla. Cum de ne dispar banii sau alte valori din banci?

Domnul Adrian Vasilescu, pentru care in particular am o stima deosebita, in calitatea sa de inalt oficial al Bancii Nationale a Romaniei, care supravegeaza ceea ce se intampla in intregul sistem, a dat astazi un raspuns stupefiant unei intrebari cat se poate de firesti a unui reporter. Era chiar intrebarea de mai sus. Iar purtatorul de cuvant al guvernatorului BNR a spus ceva de genul: „In aceste casete de valori isi ascund unii oameni averile, bani, bijuterii si altele de catre autoritati sau de catre partenerii de viata. Mai bine ar pune banii la vedere in banci”. Este afirmatia pe care o socotesc mai grava chiar decat seria de furturi a continutului casetelor de valori dintr-o banca. De ce afirm asta?

 In toata lumea, bancile si-au creat servicii specializate prin care asigura siguranta unor valori depuse de cetateni in casete. In casete bine securizate. Nu am mai intalnit niciunde in presa mondiala vreun caz de furt din asemenea casete de valori fara ca autoritatile sa intre instantaneu in alarma generala. Pentru ca, daca sistemul bancar nu mai este sigur, atunci ce ar urma sa faca cetatenii? Sa sape gropi in pamant pentru a-si proteja avutul? Pretutindeni exista persoane care, fie ca au conturi in banca, fie ca nu au conturi in banca, din diferite motive isi pun bunurile la adapost in asemenea casete de valori. De cele mai multe ori motivul este ca se tem sa nu fie calcati de hoti si supusi vreunei operatiuni de jaf. Sunt si altii, intr-adevar, cum spunea domnul Vasilescu, care se feresc de partenerii de viata sau chiar de autoritati. Dar acestea sunt doar exceptii care confirma regula.

 Pretutindeni in lume, pentru asemenea seifuri, protejate de banci in camere speciale, blindate, exista multiple sisteme de protectie.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel