26 iunie, Ziua Drapelului Național: Sunteți de acord ca pe steagul României să fie reintrodusă Stema Monarhiei?

În România este sărbătorită astăzi, 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional. Cu această ocazie, DCNews vă propune următoarea temă de dezbatere: Considerați că România ar trebui să revină la drapelul național pe care să apară Stema Monarhiei?

Această zi este cunoscută ca Ziua Tricolorului și omagiază Revoluţia de la 1848, în timpul căreia, la 26 iunie, Drapelul Național - albastru, galben, roșu - de la lance - a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, având deviza "Dreptate - Frăție" înscrisă pe el. La 13 iulie 1848, prin decretul 252, guvernul revoluționar a stabilit ca dispunerea culorilor tricolorului să fie de la lance astfel - albastru închis, galben deschis și roșu carmin. În centrul drapelului este plasată stema alcătuită din imagini care evocă istoria României, prin emblemele reunite ale Țării Românești, Moldovei, Transilvaniei și Dobrogei, informează Parlamentul României.

Vezi și: Klaus Iohannis, mesaj de 26 iunie, Ziua Drapelului Național

Marilena Rotaru, co-președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, militează pentru revenirea pe Stema României a ”Acvilei de aur încoronată”, înlăturată în 1947 de către comuniști. Astfel, România ar putea scăpa de confuzia care se face frecvent între actualul drapel și steagul Ciadului.

”Acvila încoronată reprezintă  suveranitatea și independența României. În 1991, s-a adoptat o stemă decapitată, fără coroană, pretextându-se ”neutralitatea” din punct de vedere politic. Absolut toate fostele ţări comuniste (inclusiv Rusia) au revenit, după 1989, la stemele anterioare, cu coroana la locul ei, chiar dacă sunt încă republici. Nici o altă naţie creştină din fostul lagăr socialist nu a avut curajul să-şi reteze coroana din stemă, altfel spus, una din căile de comunicare cu divinitatea”, susține Marilena Rotaru.

Citește aici întregul manifest scris de Marilena Rotaru în favoarea revenirii la Stema cu ”Acvila de aur încoronată”: Stema României cu Acvila de aur încoronată reprezintă independența, suveranitatea și legătura țării cu Dumnezeu


Vă invităm să răspundeți sondajului din debutul articolului și să vă exprimați, în secțiunea de comentarii, părerea cu privire la stema care considerați că ar trebui să apară pe steagul României!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel