Patru lucruri mai puțin cunoscute despre pepenele roșu

Pepenele roșu, unul dintre fructele preferate ale verii pentru proprietățile sale răcoritoare și savoarea unică, are, în afară de aceasta, numeroase beneficii pentru sănătate și proprietăți mai putin cunoscute.

Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele roșu asigură 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 17% din doza de vitamina A, conform Huffingtonpost

În plus, acest fruct conține și fibre care favorizează sănătatea digestivă, precum și potasiul, mineral care reglează tensiunea arterială.

1.Pepenele roșu conține mai mult licopen decât roșiile.

250 de grame de pepene roșu conțin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roșie proaspătă, adică 6 miligrame, față de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor și sistemul imunitar. Pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile licopenului din acest fruct, depozitați-l la temperatura camerei înainte de consum.

2. Sucul de pepene roșu reduce febra musculară

Sucul de pepene roșu are efecte răcoritoare când este consumat atât după o ședință epuizantă de exerciții sportive, cât și înainte. Sportivii care au baut 450 de grame de suc înainte de un program de activitate fizică intensă au avut mai puține crampe musculare și un ritm cardiac mai scăzut pe parcursul zilei. Experții au explicat acest lucru prin faptul că pepenele roșu conține o substanță numită citrulină, care îmbunătățește funcționarea arterelor și scade tensiunea arterială. Citrulina este prezentă în cantități mai ridicate în coajă, un motiv în plus pentru a pune pepenii roșii la murat.

VEZI ȘI: Fructe otrăvitoare, vândute drept afine

3. Pepenele roșu este atât fruct, cât și legumă.

Prin gustul său dulce, pepenele roșu este, fără îndoială, un fruct, dar acesta face parte di familia mai largă cunoscută sub denumirea de Cucurbitaceae, care include dovleacul, dovlecelul și castraveții.

4. Pepenele roșu conține 91,5% apă.

Pentru proprietățile sale hidratante, pepenele roșu este cel mai mult aliat pe timp de vară. Având în vedere că deschidratarea, chiar și în forme ușoare, cauzează dureri de cap, probleme de concentrare, oboseala și nervozitate, pepenele roșu trebuie inclus în dieta zilnică în această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel