Urmărește emisiunea live


Parchetul General a închis dosarul lui Victor Ponta. PNL, plângere la ÎCCJ

Procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, au decis să nu înceapă urmărirea penală pe numele premierului Victor Ponta. PNL Cluj a făcut plângere la începutul anului pe numele premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu. Liberalii îl acuză pe prim-ministru că a blocat ilegal organizarea alegerilor anticipate parțiale pentru Consiliul Județean Cluj.

Curtea de Apel Cluj și Curtea de Apel București au confirmat că Guvernul nu a respectat legea cu privire la organizarea la termen a alegerilor parțiale locale și parlamentare. La CAB sunt chiar două decizii. Instanța din Cluj a stabilit că este vorba de "un exces de putere". Nicio decizie nu este definitivă.

Liberalii clujeni au contestat decizia procurorului de caz la Parchetul General, fără câștig de cauză. PNL Cluj nu a renunțat și cazul a ajuns la ÎCCJ, unde se va judeca în toamnă. Liberalii susțin că procurorii trebuie să țină cont de deciziile judecătorilor, care au confirmat încălcarea legii. Parchetul General confirmă, pentru Gândul, că procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, acuzat de trafic de influență de PNL Cluj.

PNL Cluj a făcut plângere în 28 ianuarie anul curent. Trecuse termenul legal pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj, post vacant din octombrie 2014. Termenul legal pentru organizarea alegerilor era de 90 de zile. Procurorul Dragoș Cojocariu a decis clasarea cauzei în 6 aprilie 2015, pe motiv că nu s-au întrunit elementele necesare pentru începerea urmăririi penale. Cluj a făcut contestație la ordonanța de clasare în 21 mai, fără succes.

Liberalul Mihai Seplecan a declarat, pentru sursa citată, că a fost deputsă o plângere și la ÎCCJ, unde urmează să se judece cazul în toamnă. PNL Cluj îl acuză pe premier, în plângerea depusă la ÎCCJ, de abuz în serviciu și neglijență în serviciu. 

VEZI ȘI: ALEGERI LOCALE PARȚIALE. Curtea de Apel București admite plângerea PNL. Obligă Guvernul să organizeze alegeri parțiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel