Liviu Dragnea a preluat conducerea interimară a PSD până la congres, în noiembrie

Liviu Dragnea a câștigat fără prea mari emoții interimatul președinției PSD. Președintele interimar al celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea,  va face echipă până la congresul partidului cu Valeriu Zgonea, Robert Negoiță, Ecaterina Andronescu și Marian Oprișan.

UPDATE: Liviu Dragnea a obținut 65 de voturi pentru  șefia PSD, iar Rovana Plumb 18 voturi. Au fost și două voturi anulate.

Miercuri, în cadrul ședinței CExN, cele două tabere din partid și-au disputat cei doi candidați: Rovana Plumb și Liviu Dragnea.

Propunerea șefului PSD Constanța, Nicolae Moga, pentru retragerea celor doi candidați în favoarea Ecaterinei Andronescu, pentru a detensiona situația din partid, nu a avut sorți de izbândă. 

Surse din PSD susţineau, înainte de începerea dezbaterilor,  că Liviu Dragnea era cel mai bine cotat, lucru confirmat și în urma alegerii prin vot secret. Acesta a propus o echipă de conducere până la Congres din care să facă parte Valeriu Zgonea, Marian Oprișan, Robert Negoita şi Ecaterina Andronescu.

Citește și: Bogdan Chirieac: Candidatura Ecaterinei Andronescu la șefia PSD, ABERANTĂ 

Aripa lui Victor Ponta a suferit a primit o lovitură și în ceea ce privește organizarea congresului. Aceștia au susținut organizarea congresului după alegerile legislative din 2016, în timp ce tabăra lui Liviu Dragnea a cerut un congres în toamnă, fapt ce a dus la o decizie pentru luna noiembrie.  

"Liviu Dragnea că are calitățile necesare, e bun organizator. Partidul are nevoie de așa ceva pentru organizarea congresului. Acest Congres va avea loc în noiembrie.", a spus Ion Iliescu.

Premierul Victor Ponta, din câte se pare nu a votat. Acesta s-a grăbit să părăsească sala, motivând că are o întâlnire importantă, după care va reveni să voteze.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel