Emil Boc intervine în scandalul Noului Cod Fiscal

Fostul premier Emil Boc se implică în scandalul iscat în jurul Noului Cod Fiscal. Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca consideră că politicienii români ar trebui să țină cont de părerile specialiștilor atunci când iau decizii, pentru a se evita o altă criză cum a fost cea din anii 2009-2010.

Citește și: Răsturnare de situație în PNL! Anunțul lui Vasile Blaga despre Emil Boc

Întrebat de presă cum comentează declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că ”sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes”, Emil Boc a afirmat că trebuie să se țină cont de părerea acestuia, pentru că este cea mai avizată persoană.

”Persoana cea mai autorizată din România să facă astfel de estimări este guvernatorul BNR și e bine ca oamenii politici să țină cont și de părerile specialiștilor atunci când iau decizii politice, pentru că, dacă nu se ține cont de aceste păreri, ne putem întoarce la crize de genul celor care au fost în 2009 - 2010. Aceste crize au fost generate de iresponsabilitatea politicienilor la un moment dat. Eu am spus, în momentul în care președintele a solicitat o analiză suplimentară a Codului Fiscal, că este o decizie responsabilă, că e bine să ne uităm de două ori înainte de a tăia o dată și că orice reflecție pe marginea unui act normativ cu impact major asupra destinelor românilor în viitor trebuie luată după o analiză profundă”, a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

El a mai precizat că declarația sa nu trebuie interpretată ca o împotrivire la măsurile de relaxare fiscală, dar că acestea trebuie făcute cu responsabilitate și într-un dozaj care să reziste pe termen lung.

Vezi și: Mugur Isărescu avertizează Guvernul: Își asumă riscurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel