Vloggerul Cătălin Stănciulescu: Moldoveni, Iașiul m-a terminat. Mi-e RUȘINE că sunt bucureștean - VIDEO

Vloggerul Cătălin Stănciulescu: Moldoveni, Iașiul m-a terminat. Mi-e RUȘINE că sunt bucureștean / Foto: Facebook Cătălin Stănciulescu
Vloggerul Cătălin Stănciulescu: Moldoveni, Iașiul m-a terminat. Mi-e RUȘINE că sunt bucureștean / Foto: Facebook Cătălin Stănciulescu

Vloggerul Cătălin Stănciulescu a fost în vizită la Iași.

Cătălin Stănciulescu, celebrul vlogger care povestește pe Youtube toate experiențele prin care trece, din destinații exotice din întreaga lume, a ajuns și în Iași. Cu ajutorul unor studenți ieșeni, vloggerul a făcut un tur pietonal de două ore în centrul istoric al orașului.

Acesta a fost foarte încântat de oraș. ”Moldoveni: Iașiul m-a terminat. Mi-e rușine că sunt bucureștean”, așa și-a numit Stănciulescu videoclipul postat pe Youtube, scrie Ziarul de Iași.

Curiozități despre orașul Iași

În videoclipul postat de Cătălin Stănciulescu sunt relatate numeroase detalii mai puțin cunoscute despre clădirile și monumentele istorice ieșene.

De ce blocurile din Piața Unirii nu au balcoane sau de ce Palatul Culturii are acoperișul care imită flăcări, sunt doar câteva exemple. Știați că Palatul Roznovanu a fost pierdut la poker de ultimul proprietar? Sau că Bahluiul avea alt curs?

De asemenea, tinerii au vorbit despre ”opacitatea” autorităților ieșene care nu știu să valorifice potențialul turistic al orașului. În doar 2 zile de la postare, videoclipul postat de vlogger a strâns aproape 150 de mii de vizualizări.

Vloggerul Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a fost la Cernobîl, la 35 de ani de la catastrofă / VIDEO

Pe 26 aprilie 1986, puțin după ora 1 noaptea, reactorul 4 de la centrala Nucleară de la Cernobîl (la acea vreme în Uniunea Sovietică) a explodat și a aruncat în aer radiații care au afectat întreaga regiune est-europeană.

În prezent, zona a devenit izolată, localitățile Prîpeat și Cernobîl fiind părăsite, iar reactorul fiind închis în două sarcofage, ultimul, metalic, finalizat în urmă cu 5 ani. O întreagă regiune aflată în jurul centralei, atât din Ucraina cât și din Belarus, este înscrisă în așa-numita zonă de excluziune. Totuși, este permisă vizitarea zonei în scop turistic și foarte mulți turiști și-au luat inima în dinți pentru a vizita regiunea Cernobîl, mai ales după difuzarea serialului omonim, în 2019.

Unul dintre cei care s-au aventurat în zona de excluziune de la Cernobîl, vloggerul român Cătălin Stănciulescu (BackPackYourLife) a postat pe canalul său de Youtube experiența pe care a avut-o atunci când a vizitat centrala nucleară și orașul părăsit Prîpeat. Acesta a intrat prin clădirile dezafectate, s-a urcat pe blocurile părăsite și a intrat în celebrele grădinițe din oraș pentru a surprinde atmosfera dezolantă a orașului care odinioară era mândria Uniunii Sovietice. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel