EXCLUSIV  Video - Un camion şi un autoturism s-au ciocnit într-o curbă pe Valea Jiului. Cine este şoferul vinovat

Captură video
Captură video

Un accident aparent banal care a avut loc pe Valea Jiului are, însă, mai multe cauze. 

"Este clar că au greşit amândoi. Dar aici este, din punctul meu de vedere, regula şvaiţerului aplicată perfect. Poate să vină următoarea întrebare: cu ce a greşit şoferul de camion? A trecut cu roţile peste linia continuă. A intrat pe sensul celălalt. Dar vine întrebarea: de ce a trecut? Pentru că avea viteză prea mare. Dacă avea viteză mică, ar fi putut sta pe banda lui. Cu cât ai viteză mai mare, cu atât eşti tentat să tai virajul. Asta se întâmplă şi pe stradă, şi la curse, peste tot. Şi atunci, el mergând cu viteză mai mare decât normal, ca să poată face virajul a fost obligat să îl taie. Asta e greşeala şoferului de camion. Care a mai făcut asta de multe ori, nu i s-a întâmplat nimic, şi şi-a zis "ce mare lucru am făcut?". 

Şoferul autoturismului, la fel de vinovat

Acum, ce a greşit cel cu autoturismul? A fost fix în aceeaşi situaţie, în sensul că avea viteză mai mare decât şi-ar fi permis în virajul respectiv. Când a tras de volan, a subvirat, s-a dus în exterior, dar atât încât nu a reuşit să meargă pe partea dreaptă. Chiar dacă acel camion a tăiat virajul, autoturismul încăpea printre roata camionului şi parapet. Doar că avea viteza prea mare pentru a se încadra. E greu de spus dacă avea viteză atât de mare încât ar fi intrat oricum pe contrasens sau nu. Pentru că pot să vină nişte şoferi şi să spună că ar fi intrat oricum pe contrasens. Poate da, poate nu. Cât timp ai intrat cu camionul peste el, tu, ca şofer profesionist, ţi-ai asumat riscul de a intra pe contrasens. Cel cu Skoda clar a mers mai tare decât trebuia. Cumulul celor două greşeli clare a dus la un accident. 

Nu ştiu cât de grav e cel de la volan. Probabil s-a lovit chiar bine. Într-un astfel de accident poţi să şi mori. Nu se vede airbag-ul sărit, totuşi!", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel