Victor Ponta despre negocierile cu FMI și CE: Am experiență de negociere, nu voi accepta un deficit sub 1,4% din PIB

Premierul Victor Ponta a vorbit, sâmbătă seară, despre stadiul negocierilor cu delegația Fondului Monetar Internațional și a Comisiei Europene.

Victor Ponta a dezvăluit că nu s-a ajuns la un consens între Guvern și delegația FMI, însă a dat asigurări că are experiență de negociere și nu va accepta un deficit mai mic de 1,4% din PIB.

"Nu s-a încheiat 'deal-ul', ca să spun așa, dar cu siguranță nu se pune, din punctul nostru de vedere, problema acceptării unui deficit sub 1,4, din următoarele motive: suntem - confirmat de Eurostat - țara care a avut cea mai mare creștere economică în trimestrul 3 din toată Uniunea Europeană. Lucrul ăsta trebuie susținut prin măsurile pe care le-am luat, de stimulare economică, și prin investiții. Deci dacă tot tăiem, e greu să ținem acest ritm. În al doilea rând, toată lumea ne-a felicitat - mă rog, aproape toată lumea - că de la 7% absorbția fondurilor europene, am ajuns la 50% și anul viitor probabil vom fi undeva la 75% - 80%. 

(...) Noi trebuie să punem întotdeauna cofinanțarea. Ne dă Bruxelles-ul 85 de euro - media, eu trebuie să pun 15 euro, că dacă nu îi pun pe cei 15, îi pierd pe cei 85. Ori bătălia noastră cu cei de la Comisie și Fondul Monetar Internațional este: 'Lăsați-ne să ne punem ăia 15 euro, ca să vi-i luăm pe cei 85'.

Dar am experiență de negociere, după trei ani de zile. Sunt optimist, da, ne vom înțelege și de data asta, spre binele României, la asta mă refer", a declarat Victor Ponta, în emisiunea "Q&A", de la Antena 3.

Citește și: DNA și Kovesi îl pot demite pe Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel