Vernisaj Cuvinte Uitate

Flaviu Predescu / 07 dec 2018 / 12:36 Salveaza PDF Comentarii
Vernisaj Cuvinte Uitate
Descriere foto: Vernisaj Cuvinte Uitate

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă azi, 7 decembrie, de la ora 18.30, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției Cuvinte Uitate – Mots Oubliés a artistului Claudiu Cojocaru. 

Evenimentul are loc în cadrul Bienalei de Carte Bibliofilă și Carte-Obiect a Muzeului Național al Literaturii Române. În deschidere vor lua cuvântul Ioan Cristescu, directorul MNLR, curatorul expoziției, Mirela Trăistaru și criticul de artă, Pavel Șușară.

„Creația artistică este o stare de spirit, un sentiment, ceva exprimat printr-o linie, o culoare, o formă ... Inspirația pentru compozițiile mele pe care le prezint sunt alfabetele antice uitate. Mi-am permis să le revizitez, astfel încât spiritul lor să ne revină." – Claude Cojocaru

„Specificul artei lui Claude Cojocaru nu stă, în concluzie, în expresivitatea ei optică, în ritmurile ei geometrice, în rigoarea ei serialistă, experiențe particulare la îndemâna multor artiști, ci în capacitatea ei unificatoare, în resursa ei infinită de a fi simultan o cercetare în macro, a Universului în expansiune, și o submersie în micro, în infinitatea lui cuantică." – Pavel Șușară, anunță MNLR într-un comunicat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26