Uniunea Scriitorilor din România: Vă puteți imagina așa ceva?

Uniunea Scriitorilor are o primă reacție după propunerea de retragere a indemnizațiilor.

Uniunea Scriitorilor din România a transmis astăzi, prin intermediul unui comunicat, dezaprobarea inițiativei deputatului PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă, care a propus eliminarea indemnizațiilor de merit pentru sportivi și artiști. Conducerea PSD a reacționat și a anunțat că nu susține propunerea deputatului. „PSD se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, precum și a drepturilor altor categorii profesionale și va vota împotriva acestui amendament la ședința de plen de mâine. Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuție în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziții singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Mai jos comunicatul integral al Uniunii Scriitorilor:

Cine își poate imagina o țară fără cei mai importanți scriitori ai ei?

„Propunerea eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, făcută în Parlament, a stârnit numeroase reacții de respingere, firești, în mediul public.

Logica financiară a unei asemenea eliminări lipsește cu desăvârșire. Fiindcă există un număr restrâns de scriitori care beneficiază de indemnizații de merit, ca o recunoaștere simbolică și materială a contribuției lor la literatura și cultura română.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România, prin Prim-Vicepreședintele Varujan Vosganian, a avut consultări cu liderii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a preîntâmpina o eventuală decizie politică, fundamental greșită, care să afecteze senectutea celor mai importanți scriitori români de azi.

Cine își poate imagina o țară fără cei mai importanți scriitori ai ei?”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel