Un președinte care ne ia de proști?

cristina-topescu
cristina-topescu

Asistam, fara sa ne mai miram, la un Traian Basescu reloaded in chip de cantec de lebada prezidential. Un paradox de care numai presedintele jucator e in stare. Te uiti la dansul cum ne vorbeste, cu atata insufletire, noua, poporului ! Si iti spui: mai sa fie, ne ia de prosti pe toti?

Domn’ presedinte a aflat direct de la sursa, din gura romanilor cu care a baut o bere in vara asta, cat de mare e somajul, ce prost merge treaba in agricultura, chiar daca anul asta Dumnezeu a fost cu noi…si, in general, cat de incompetent, dar si arogant, mai nou, e guvernul Ponta. Domnul Basescu nu e in campanie, fereasca Domnul…dansul apare la televizor doar ca sa le spuna romanilor cat de mult il doare sufletul de amarul lor si de de soarta tarii. Adevarul truncheat sau minciuna prin omisiune, cum vreti sa-i spuneti…sunt o metoda care nu da gres, iar Traian Basescu, expert in arta manipularii, stie asta ca nimeni altul. Da, somajul a crescut in iunie de la 6,7% la 7,6%. Doar ca domnul Basescu a omis sa spuna ca in august acelasi somaj a inceput sa scada si ca in iulie, conform doamnei Mariana Campeanu, ca si doamnei Ecaterina Andronescu ( doua doamne pe care nu avem motive sa nu le credem, doar si pentru ca au alt profil moral decat Traian Basescu, de exemplu !), au mai fost si niscaiva (destui !) abolventi de liceu care, dupa ce au picat bacul, s-au inscris si ei la somaj. Sigur ca tara nu sta pe roze si ca avem o problema reala cu locurile de munca, guvernul trebuie sa gaseasca solutii, iar scuza mostenirii dezastruoase nu va mai tine mult timp, dar ca tocmai Traian Basescu sa fie cel care reclama incompetenta unui guvern, asta e deja prea mult ! Povestea cu manipularea merge uns doar atat timp cat ai credibilitate. Ceea ce nu e cazul presedintelui.

Acum scartaie din toate incheieturile. El insusi recunoaste ca nu mai e dadaca unui partid, admitand implicit deci ca la umbra sa a crescut mult timp PDL, un partid care nu doar ca si-a umflat buzunarele, dar a luat si masuri catastrofale pentru economia unei tari grav atinse si-asa de criza mondiala. “Dacă vom continua să nu guvernăm ţara şi să transformăm totul într-o bătălie politică, există riscul să creăm suferinţă românilor.”- ptiu, ce frumos graieste presedintele !!! Cel care a inventat lupta politica murdara, cel care a sacrificat fara sa clipeasca sau a pus pe goana oameni ce i-au fost loiali ani de zile, domnul acesta care si-a mazilit partenerii politici, contempland apoi, linistit, sangele curgand siroaie in urma loviturilor aplicate sub centura mai intotdeauna de domnia sa, cel care fara atacuri si manevre murdare mai ca nu poate sa respire devine acum apologetul pacii politice intru binele tarii si al neamului sau. Frumooos, domnule Basescu ! Dar cine va mai crede???

In ciuda multor voci care n-au aplaudat, ba dimpotriva, pactul de coabitare, Victor Ponta a mai facut o incercare. Ultima, probabil ! Acum nici ochii Europei nu mai pot rata realitatea politica, asa cum arata ea cu un asemenea sef de stat. Nici cataracta de-ar avea, ochii bruxellezi nu mai pot spune ca negrul e alb, de fapt.

 Si inca ceva, domnule presedinte: abilitatea nu v-a parasit niciodata ( nota bene: in politica abilitate = ticalosie – uneori !), credibilitatea insa v-ati pierdut-o cu desavarsire ! Nu mai sunteti bona PDL-ului, e adevarat, dar asta pentru ca Blaga si altii au miscat in front dupa ce prea multi ani de zile au stat drepti, incremeniti intr-un “sa traiti” cazon, desi nu intotdeauna sincer. Acum, pentru ca inca traiti nostalgia vocatiei dvs de “dadaca”, va ingrijiti intai de bona copiilor lui Victor Ponta, iar apoi de copilul nascut in laboratoarele prezidentiale. Miscarea Populara e un copil, ce-i drept, neajutorat, e inca in incubator si are mare nevoie de serviciile unei bone overly qualified, asa cum sunteti dvs, domnule presedinte, impartial si deasupra partidelor, asa cum va stim !

Imi amintesc cand Aliodor Manolea (incalcand, ce-i drept, secretul profesional) povestea cat de greu i-a fost sa-l invete pe Traian Basescu sa spuna multimii “Va iubesc !”. Iesirile deja celebre ale sefului statului au aratat ca pornirea naturala a acestui om e, mai degraba, sa atace, sa supuna, sa umileasca si nu sa iubeasca, nici macar sa tolereze. Singurul personaj care-l umanizeaza pe Traian Basescu este sotia sa, o doamna de o decenta si o discretie exemplare, demna de respectul nostru, din pacate, mult mai mult decat consortul sau. Nu noi ne-am dorit asta, insa !

 Cat despre Crin Antonescu, da, asa e, nu a fost cel mai elegant gest acela de a pleca dupa ceremonia de investire a colegei sale ca ministru la Transporturi, e un gest pe care co-presedintele USL si-l asuma ca nepolitocos, dar simbolic. Chiar si asa, electoratul il poate taxa, exista acest risc. Dar Traian Basescu, e dansul in masura sa faca observatii ce tin de bun simt sau de eleganta? Observ, pe de alta parte, cu oarecare melancolie, ca intr-o politica dominata de un personaj ca Traian Basescu de atata amar de vreme, reactii similare cu cele ale sale par sa contamineze din ce in ce mai multi oameni politici care, volens nolens, intra in contact cu el, politicieni de la care, altfel, ai alte pretentii.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a mai spus: dacă Traian Băsescu a sughiţat la vreo nuntă, acest lucru a însemnat un subiect pentru toate televiziunile. Asa e ! Atentia excesiva pe care media i-o acorda, lansandu-se in analize labartate ale fiecarei silabe a guresului presedinte, toate astea nu fac decat sa alimenteze pofta sa nebuna de spectacol, unul care se rezuma la apostrofari si stropseli in stanga si dreapta.

Acum Victor Ponta spune: “Basescu poate sa zica ce vrea. Am ajuns incat sa pot sa il ignor destul de mult”. Bine-ar fi ca premierul sa se poata abtina. Nu e prima oara cand si-a propus asta, probabil, dar nu i-a iesit tot timpul intocmai. Stiu, de pe margine e usor sa indemni la calm, dar asta-i viata, domnilor lideri, la un asemenea nivel de reprezentare trebuie sa inveti sa-ti inghiti, fie si cu noduri, replicile, trebuie sa stii sa-ti lasi adversarul sa-si consume munitia fara ca tu s-o irosesti pe a ta, pastrand-o pentru cauze cu adevarat serioase.

 Am vazut aseara interviul lui Mihai Gadea cu Ben Carson, un neurochirurg american celebru, respectat si vazut deja de multi ca viitor presedinte al Statelor Unite. “Din fericire, americanii se pasioneaza de personalitati exceptionale”- l-am auzit spunand pe Petre Roman. Asa or fi americanii, dar nici romanii nu ar ramane indiferenti la astfel de personalitati. Si romanii, cred eu, viseaza inca la asemenea lideri sau la un astfel de presedinte. Sunt chiar sigura de asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel