Udrea nu va candida la șefia PMP în februarie. Schimbare de strategie pentru partidul lui Traian Băsescu

Elena Udrea a dezvăluit pentru DCNews care sunt planurile formațiunii pe care o conduce în ceea ce privește alegerile interne și parteneriatul cu Traian Băsescu.

Potrivit site-ului Hotnews, Elena Udrea anunțase că nu va candida la președinția PMP, la Congresul pe care această formațiune îl ține în data de 8 februarie 2014. Liderii PMP au decis, luni, devansarea datei Congresului, din 21 februarie în 8 februarie 2015.

Contactată telefonic de DCNews, Elena Udrea a confirmat că ia în calcul ideea de a promova o echipă cu totul nouă la șefia PMP. ”Astăzi am decis să devansăm data Congresului, pentru a grăbi adoptarea unei noi strategii a partidului, adecvată noului context politic, a spus Elena Udrea. Programasem Congresul înainte de cel al PSD, acum am văzut că PSD a renunțat la alegeri interne, așa că ne urmăm propriul calendar. Personal am anunțat că iau în calcul să nu-mi mai depun candidatura, dar nu am decis, este doar o ipoteză. Ideea este să venim cu o echipă de conducere cu totul nouă, pentru a satisface așteptările electoratului tânăr, care nu a mai votat, sau a electoratului care nu a mai participat la alegeri”.

Traian Băsescu este alături de proiectul PMP, chiar dacă nu cere carnet de membru

Întrebată dacă Traian Băsescu se va înscrie în PMP, Elena Udrea răspuns că președintele nu a luat încă o decizie. ”Va fi alături de acest proiect politic, nu știu în ce formulă. Poate nu va cere carnet de membru de partid, dar cu siguranță va fi alături de PMP. În prezent se află în vacanță, nu am discutat, nu a luat o decizie”, a spus Elena Udrea pentru DCNews.

Mai multe voci din mediul politic și din presă au susținut, în cursul lunii decembrie, că Elena Udrea  se va retrage de la conducerea PMP în favoarea lui Traian Băsescu. Plecat de la Cotroceni în 21 decembrie 2014, Băsescu anunțase o ofensivă mediatică în ianuarie și revenirea în politică. Cu toate că fostul președinte a insistat că nu își dorește o funcție de conducere, ci doar un birou în sediul partidului pe care l-a patronat din umbră, unii analiști îl vedeau revenind la vârful formațiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel